ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ: Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας



Η αφίσα της απεργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη

Η αφίσα της απεργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη


Απεργιακές κινητοποιήσεις με αιχμή το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας προετοιμάζουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο, την Κυριακή 24 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 24 Ιούνη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «δυναμώνουμε τη συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, τον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους εργαζομένων που η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής-αργίας θα τους επηρεάσει άμεσα. Παλεύουμε μαζί για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας, αίτημα που αρνούνται και δεν θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, οι σύμμαχοι δηλαδή της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ».

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να πάρουν δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24 Ιούνη και την Κυριακή 15 Ιούλη απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ στην Αττική κοινή δράση και πρωτοβουλίες σχεδιάζουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις εκφράζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών «Η αδελφότης».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός