«Η Κυριακή-αργία είναι των εργατών – Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών» (ΦΩΤΟ)



Από την πορεία στην Ερμού

Από την πορεία στην Ερμού


Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στο Εμπόριο σήμερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας.

Στην Αθήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου την κεντρική ομιλία έκανε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αθηνά Λαζαρίδου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και ο Παναγιώτης Αυγίκος από το Σύλλογο αυτοαπασχολουμένων, επαγγελματιών και εμπόρων του Δήμου Αθήνας εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και επισημαίνοντας την ανάγκη του κοινού αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακής-αργίας.

Αμέσως μετά, οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στην Ερμού που κατέληξε στο Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η ανάπτυξή σας είναι μια σκλαβιά, μας θέλει όλη μέρα μέσα στα μαγαζιά» και «Τις Κυριακές τις έχουμε για μας και τα παιδιά μας, δεν θα τις χαρίσουμε στα αφεντικά μας».

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ήταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι συγκροτημένα βρέθηκαν έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων, οι αυτοαπασχολούμενοι επισημαίνοντας ότι «στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σήμερα, στην κοινή δράση με τους εργαζόμενους για το δικαίωμα στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο, στη συνέχεια, υπάρχει ελπίδα και προοπτική».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός