Οι «Πέρσες» στο Ηρώδειο



Η παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, «Πέρσες» του Αισχύλου, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, έρχεται φέτος στο Ηρώδειο. Η παράσταση της 1ης Ιούλη στο Ηρώδειο έγινε sold out και προστίθεται μία ακόμα το Σάββατο 30 Ιούνη.

Οι «Πέρσες» είναι το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος και το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα. Με πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών, ο νεότατος Άρης Μπινιάρης, που έχει διακριθεί για τις εκρηκτικές παραστάσεις του τα τελευταία χρόνια, προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης, αναζητώντας μια θεμελιώδη απλότητα, που αναδεικνύει τις εσωτερικές δονήσεις του αρχαίου δράματος.

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς. Σκηνοθεσία – μουσική δραματουργία: Άρης Μπινιάρης. Μετρική διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος. Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά. Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή. Κινησιολογία: Λία Χαράκη. Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Ατοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης).

Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει στην Πανεπιστημίου 39, στο 210.32.72.000 και στα «greekfestival.gr» και «viva.gr».

Την παράσταση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το κοινό της Πάτρας, την Παρασκευή 6 Ιούλη στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός