ΕΕΔΥΕ: Συγκέντρωση στις 9 Αυγούστου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στις 8 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης απευθύνει στους φιλειρηνιστές και αντιιμπεριαλιστές η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για να καταδικάσουν το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:

«Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων και ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) και απειλεί τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Ιούλιος 2018), που «κουμπώνουν» με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ (ενίσχυση της PESCO, δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων», ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, των μάχιμων μονάδων της ΕΕ «EU Battlegroups») επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Στο εσωτερικό της χώρας εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της, ενώ παράλληλα βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες παίζοντας το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Βαλκανίων και της Ν/Α Μεσογείου, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Στο όνομα της «σταθερότητας», η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα υιοθετούν και στηρίζουν όλο το πακέτο παλιών και νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Ιούλιος 2018). Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ορμητήριο αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον δίκτυο Ευρωατλαντικών Βάσεων και στρατηγείων, δημιουργώντας και νέες (Αλεξανδρούπολη, Σύρος, Κάρπαθος κ.α.). Συνεχίζει να αναβαθμίζει την επικίνδυνη στρατιωτικοπολιτική συνεργασία με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Πέμπτη 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μ.μ. και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Γιώργος Λαμπράκης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Γιώργο Σαρρή και στη συνέχεια πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας».

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΚΕΘΑ.

Σε άλλες πόλεις
Τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ, πριν από 73 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς κι όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου 

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε Χανιά, Καβάλα, και Ξάνθη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός