Η παράσταση «Duende» στο θέατρο Ρεματιάς στις 25 Αυγούστου



Μια ξεχωριστή παράσταση, με τίτλο «Duende», που ανέβηκε με επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου, μια παράσταση «διά χειρός και πνεύματος» Σταμάτη Κραουνάκη, με μελοποιημένα ποιήματα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, θα παρουσιαστεί στις 25 Αυγούστου, στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

Την παράσταση διατρέχει το κείμενο του Λόρκα για το «ντουέντε», που προέρχεται από τη διάλεξη που έδωσε ο Λόρκα τον Οκτώβρη του 1934 στο Μπουένος Άιρες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έκανε τότε στη Λατινική Αμερική. Το ντουέντε είναι από τις λέξεις που είναι δύσκολο όχι μόνο να μεταφραστούν, αλλά και να οριστούν μέσα σε μια άλλη γλώσσα. «…το ντουέντε είναι μια δύναμη κι όχι μια λειτουργία, μια πάλη κι όχι μια αφηρημένη έννοια. Άκουσα κάποτε ένα γέρο κιθαρίστα, να λέει: «Το ντουέντε δεν βρίσκεται στο λαρύγγι. Το ντουέντε ανεβαίνει απ’ τις γυμνές πατούσες των ποδιών». Που σημαίνει πως δεν είναι μια ικανότητα, μα αληθινή μορφή, αίμα, αρχαία κουλτούρα, στιγμή δημιουργίας».

Μετάφραση «Ντουέντε»: Ολυμπία Καράγιωργα. Απόδοση ποιημάτων: Ανδρέας Αγγελάκης. Μουσική σύνθεση – ερμηνεία: Σταμάτης Κραουνάκης. Βίντεο: Σταύρος Χαμπάκης.

Συνομιλούν και ερμηνεύουν τα τραγούδια: Κώστας Μπουγιώτης, Χρήστος Γεροντίδης. Πιάνο: Βασίλης Ντρουμπογιάννης. Τσέλο: Γιώργος Ταμιωλάκης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός