ΑΡΤΑ: Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αμβροσιάδης» στις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία



Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων

Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο παράρτημα της επιχείρησης «Αμβροσιάδης» που βρίσκεται στα όρια των νομών Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας και η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Οι περίπου 35 εργαζόμενοι που εργάζονται στο σφαγείο της επιχείρησης που εδρεύει κοντά στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, μέσα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού τους σωματείου, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζόμενους, ήταν το θράσος της εργοδοσίας να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν στο εξής εκ περιτροπής 2 μέρες την εβδομάδα, δεν τους καλούσε για δουλειά τις τελευταίες μέρες, ενώ μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων προχώρησε σε 16 απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, κατήγγειλαν το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας και προχώρησαν σε μαζική έκτακτη Γενική Συνέλευση. Εκεί δόθηκε ομόφωνη αρνητική απάντηση τόσο στις απαιτήσεις για μισοδουλειά, όσο και στην προσπάθεια εκφοβισμού με τις 16 απολύσεις.

Από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πύλη τους εργοστασίου, με τη συμπαράσταση δυνάμεων του Εργατικού Κέντρου Άρτας, του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών και άλλων σωματείων της περιοχής. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Δε μπαίνει κανείς για δουλειά υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην εργασία με δικαιώματα, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Τη συνέχεια του αγώνα τους θα αποφασίσουν σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Σε ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Άρτας – Πρέβεζας σημειώνουν:

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο σφαγείο των επιχειρήσεων «Αμβροσιάδη» που βρίσκεται στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία 2 μέρες τη βδομάδα, ενάντια στις απολύσεις 16 συναδέλφων τους.

Μία μέρα πριν «την έξοδο από τα μνημόνια», όπως λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η εργοδοσία των επιχειρήσεων «Αμβροσιάδη», που δραστηριοποιείται στο χώρο της πτηνοτροφίας, κάλεσε τους περίπου 35 και πλέον εργαζόμενους στο σφαγείο που λειτουργεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας να δουλεύουν 2 φορές την εβδομάδα. Αφού αρνήθηκαν η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις 16 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, που μάλιστα πρόσφατα προχώρησαν στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου απορρίπτουν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και το κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και μέσα από έκτακτη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού τους σωματείου την Τετάρτη 22 Αυγούστου, προχωρούν σε απεργία.

Την ώρα που η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την «έξοδο από τα μνημόνια», η εργοδοσία ξεσαλώνει. Με τα εργαλεία και το θράσος που έχουν παραχωρήσει στο κεφάλαιο όλες οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι εργοδότες καλούν τους εργάτες να ζουν με ψίχουλα, με άθλιους όρους εργασίας, για όσο και με όποιο κόστος βολεύει την κερδοφορία τους, ειδικά σε κλάδους όπως στον αγροτοδιατροφικό που στο σύνολό του τα κέρδη «χτυπούν κόκκινο»!

Οι εργάτες έχουμε τη δική μας δύναμη, την ενότητά μας. Απαιτούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Δε θα αφήσουμε αναπάντητες τις απαιτήσεις τους. Συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, οι εργάτες του «Αμβροσιάδη» στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας να απαιτήσουν:

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Δουλειά με δικαιώματα.
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751 ευρώ.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργάτες του νομού να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων στον «Αμβροσιάδη»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός