ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό παιδιών πυρόπληκτων από τους παιδικούς σταθμούς



Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο Δήμο Ν. Μάκρης – Μαραθώνα διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και η Επιτροπή Πυρόπληκτων. Διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό παιδιών πυρόπληκτων Ραφήνας – Νέας Μάκρης από τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και για την επιβολή τροφείων στους πυρόπληκτους.

Σημειώνουν ότι «η προσχολική αγωγή είναι υποχρέωση του κράτους που πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς κόστος για την λαϊκή οικογένεια. Ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς είναι απαράδεκτος και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους γονείς που πρέπει να διεκδικήσουν μαζί με το Εργατικό κίνημα την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή.

Ιδιαίτερα με τους πυρόπληκτους οι αποκλεισμοί παιδιών είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε. Δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός των δομών. Με αυτή την αποφασιστικότητα θα απαιτήσουμε τη Δευτέρα στους αρμόδιους να κάνουν το αυτονόητο. Όσοι πυρόπληκτοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με παιδικούς σταθμούς να είναι τη Δευτέρα το πρωί 10.30 π.μ. στο στέκι Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου για να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός