Με μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών



Με μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με επίκεντρο την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό ότι και σήμερα συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, γεγονός που αποτελεί ασπίδα ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, που επιδίωξαν για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του εκφράζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ για να αποφασίσει την εξέλιξη του αγώνα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ διεκδικούν:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του κατώτερου μισθού στα 751€, κλαδικών ΣΣΕ για όλους.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός