ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Να συνεχιστεί ο αγώνας για ικανοποιητικές αυξήσεις στις ΣΣΕ



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την άμεση αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών αποφάσισε ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στην ΠΝΟ, την ώρα που οι ναυτεργάτες έδιναν με αποφασιστικότητα και καθολικά την απεργιακή μάχη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Το πρόσχημα για την αναστολή, που επιβεβαιώνει το αλισβερίσι ανάμεσα σε αυτούς τους συνδικαλιστές, τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση, ήταν η αύξηση του εξευτελιστικού ποσοστού 2% για το 2018, την ώρα που υπάρχει τεράστια μείωση του εισοδήματος, που οι οργανικές θέσεις στα πλοία έχουν μειωθεί κατά 40% και η κερδοφορία των εφοπλιστών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν τη συνέχιση του αγώνα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν την πάλη τους και να οργανώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Ενώ με την καθολική συμμετοχή τους οι ναυτεργάτες στην απεργία έστειλαν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της επιθετικότητας των εφοπλιστών, για άλλη μια φορά τη βρώμικη δουλειά σε βάρος των ναυτεργατών ανέλαβε η σαπίλα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, αποφασίζοντας να σταματήσει άμεσα η απεργία των ναυτεργατών, εκτελώντας τις εντολές των εφοπλιστών, της κυβέρνησης.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, εκφράζοντας την αγωνιστική θέληση των ναυτεργατών όλων των κλάδων μέσα από τα καράβια, απέρριψαν και καταψήφισαν την επαίσχυντη συμφωνία εφοπλιστών – ΠΝΟ για αύξηση 2% το 2018, προτείνοντας τη συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών.

Πριν και κατά τη διάρκεια της απεργίας ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλής τους Γ. Χαλά γγ της ΠΝΟ, τον Ε. Τσικαλάκη πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ και Α. Νταλακογεώργο πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, σε συναντήσεις με τους εφοπλιστές και ΥΕΝ, υπονόμευσαν την απεργία.

Οι ναυτεργάτες έχουν μνήμη και κρίση, διακρίνουν τις σχέσεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με τους εφοπλιστές – ΥΕΝ.

Η πείρα και τα συμπεράσματα από τους πολύχρονους αγώνες των ναυτεργατών με τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε όλους τους κλάδους των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός