ΝΙΚΑΙΑ: Η παράσταση «Οιδίπους» στο Κατράκειο



Μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία στα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, η παράσταση «ΟΙΔΙΠΟΥΣ – Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Ελληνες», σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένου του Σταύρου Τσακίρη, ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεών της.

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάστηκε απόψε στο Κατράκειο Θέατρο, στη Νίκαια. Την παράσταση παρακολούθησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και οι Δημήτρης Αρβανιτάκης και Νίκος Σοφιανός, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Η παράσταση εξιστορεί έναν από τους αρχαιότερους μύθους, αυτόν των Λαβδακιδών, όπως τον συνέλαβε ο λαός και τον διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές: Από την άφιξη του Κάδμου στη Θήβα, το γάμο του Λάιου με την Ιοκάστη, τη γέννηση του Οιδίποδα, την πατροκτονία και τη λύση του αινίγματος της Σφίγγας, την τύφλωση, την εξορία, τη σύγκρουση του Ετεοκλή και του Πολυνείκη, την ανυπακοή της Αντιγόνης στην εντολή του Κρέοντα και το τέλος του Οιδίποδα. Η παράσταση «Οιδίπους» είναι μία σύνθεση των επτά τραγωδιών που αναφέρονται στο μύθο του Οίκου των Λαβδακιδών: «Οιδίπους Τύραννος», «Οιδίπους επί Κολωνώ» και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Φοίνισσες», «Βάκχες» και «Ικέτιδες» του Ευριπίδη και «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.

Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα ολοκληρώσει την καλοκαιρινή περιοδεία της με δύο τελευταίες παραστάσεις στις 14 και 15 Σεπτέμβρη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός