ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: Χωρίς απαντήσεις παραμένουν τα νέα σοβαρά ερωτήματα για παρατυπίες της πρώην διοίκησης



Χωρίς απαντήσεις παραμένουν τα σοβαρά ερωτήματα που έθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αναδεικνύοντας πρόσθετες πλευρές για την έκταση της νοθείας, των παρατυπιών και των μηχανισμών, με τους οποίους μια χούφτα συνδικαλιστών εξασφάλιζαν για χρόνια τις καρέκλες τους στο Εργατικό Κέντρο.

Ειδικότερα, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες με τις οποίες έχει προσπαθήσει μέσα στους πρώτους μήνες μετά την εκλογή της να ξανακάνει τη συνδικαλιστική οργάνωση στήριγμα και αποκούμπι των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις απεγνωσμένες προσπάθειες της απερχόμενης νόθας διοίκησης να σαμποτάρει την προσπάθεια αυτή.

«Η πρώην πρόεδρος είναι εξαφανισμένη, ο πρώην γενικός γραμματέας δεν παρέδωσε ποτέ, ο πρώην ταμίας δεν έχει δώσει λογαριασμό για διαχείριση που έκανε χωρίς να έχει δικαίωμα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Κ. Σπανός, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι «σήμερα καταγγείλαμε στον εισαγγελέα Πατρών το γεγονός ότι η πρώην πρόεδρος από τουλάχιστον το 2005 έως το 2018 δεν φαίνεται να απασχολείται πουθενά και σε έγγραφα του ΕΚ Πάτρας παρουσιάζεται ως ανεπάγγελτος και κατά πληροφορίες είναι συνταξιούχος»!

Συντονισμένοι αστήρικτοι ισχυρισμοί από ΓΣΕΕ – ΠΑΣΚΕ αλλά για τα ερωτήματα τίποτα!

Αντί να δώσουν απάντηση σε αυτές τις νέες σοβαρές καταγγελίες, ΓΣΕΕ και ΠΑΣΚΕ εξέδωσαν ανακοινώσεις με συντονισμένους και πέρα για πέρα αστήρικτους ισχυρισμούς για… «ρατσιστική και σεξιστική επίθεση» (!) σε βάρος της πρώην προέδρου του ΕΚΠ.

Η ΓΣΕΕ, μάλιστα, που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τα όργια νοθείας σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, έσπευσε να δηλώσει «προς κάθε κατεύθυνση» ότι «δεν θα γίνει αποδεκτή καμία εκπροσώπηση στη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος από συνδικαλιστικές οργανώσεις που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές». Προφανώς η «συμπεριφορά» που τους χαλάει είναι ότι στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας εργαζόμενοι και Συνδικάτα χάλασαν το πάρτι της νοθείας των προηγούμενων χρόνων…

Στην ίδια κατεύθυνση, για «χυδαία, σεξιστική και ρατσιστική επίθεση» έκανε λόγο η ΠΑΣΚΕ. Στην ανακοίνωσή της, υποστηρίζει πως οι συνδικαλιστές της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είχαν σκοπό «να «εκθέσουν» στα μάτια της κοινής γνώμης μια γυναίκα αντίπαλό τους και χρόνια ασθενή» και να υπερασπιστούν «συνδικάτα ανδροκρατούμενα»!

Οι καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου δεν περιλάμβαναν φυσικά την παραμικρή αναφορά στο φύλο ή την κατάσταση της υγείας της πρώην προέδρου, ωστόσο όλως περιέργως ΓΣΕΕ και ΠΑΣΚΕ διέγνωσαν «ρατσισμό», «σεξισμό» και άλλα παρόμοια, ενώ δεν είπαν κουβέντα για τα σοβαρά ερωτήματα που τέθηκαν για την εργασιακή κατάσταση της πρώην προέδρου και για το κατά πόσον αυτή ήταν συμβατή με την πολυετή παρουσία της στα όργανα του Εργατικού Κέντρου…

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός