«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»: Επιβεβαίωση της τραγικής κατάστασης στο Σώμα η φωτιά στη Σάμο



Πηγή: Eurokinissi


Ως επιβεβαίωση των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και της υποχρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος, σε βάρος των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας, χαρακτηρίζει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) τα όσα βίωσαν οι άνδρες του Σώματος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Σάμο.

Με επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, η ΕΑΚΠ υπογραμμίζει πως, σύμφωνα με καταγγελίες πυροσβεστών, όσοι ένστολοι «κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από την ηπειρωτική Ελλάδα κατέφθασαν με το πλοίο της γραμμής περί τις 15.30 και περίπου μία ώρα μετά ανέλαβαν υπηρεσία χωρίς να υπάρχει επαρκής χρόνος ξεκούρασης, αφού η υπηρεσία δεν εξασφάλισε καμπίνες για το σύνολο των υπαλλήλων, για το πολύωρο ταξίδι από τον Πειραιά στη Σάμο. Επίσης κατά τη διαμονή τους στο νησί οι υπάλληλοι φιλοξενήθηκαν σε χώρους στρατοπέδων».

Παράλληλα, «οι αλλαγές των πληρωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις 30 ώρες και χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν στα σπίτια τους, αλλά να εκτελούν υπηρεσία επιφυλακής εντός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας μετά την αποδέσμευσή τους από το συμβάν».

Ωστόσο, συνεχίζει η ΕΑΚΠ, «υπήρξαν ακόμη και προβλήματα με τη διοικητική μέριμνα, η οποία μέχρι την Κυριακή το βράδυ δεν είχε φτάσει σε όλα τα πληρώματα και ενώ λύθηκε άμεσα μετά από παρέμβασή μας προς τον κύριο διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, την επόμενη μέρα υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη διανομή τροφίμων».

Όλα τα παραπάνω, αναφέρει, «είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και της υποχρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος, σε βάρος των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας μας. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αφορά σχεδόν στο σύνολο τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να μετακινηθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και πολλές φορές νηστικοί».

Καταλήγοντας, ζητά από το διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Β. Αιγαίου «να μεριμνήσετε ώστε να εξασφαλιστούν για το σύνολο των συναδέλφων όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ανάπαυσης, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλειά τους, καθώς και να παρέμβετε για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν να επιστρέψουν στην έδρα τους έχοντας δυνατότητα ξεκούρασης σε καμπίνες».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός