Στάση εργασίας σήμερα στη «Vodafone» ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας στη «Vodafone» σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου, απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής.

Το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Από την πίσω πόρτα κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν να καταργήσουν το 8ωρο.

Να σημάνει συναγερμός τώρα σε όλη τη «Vodafone».

Να σημάνει συναγερμός τώρα σε όλο τον κλάδο στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική.

Να σημάνει συναγερμός τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι στη στάση εργασίας στη «Vodafone» τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη 9 π.μ. – 12 μ.

Τη στιγμή που είναι νωπές οι εξαγγελίες και το εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά συμβάσεων και μισθών.
Τη στιγμή που έχουμε πλημμυρίσει από ανακοινώσεις για την κερδοφορία, τις επενδύσεις, την κοινωνική προσφορά των μεγάλων ομίλων.
Τη στιγμή που δια μέσου των CEO ΟΤΕ, «Vodafone», «Wind» συμφωνούν ότι πρέπει να μείνουν λιγότεροι παίκτες στην αγορά.
Τη ίδια αυτή στιγμή η «Vodafone» προωθεί την κατάργηση του 8ωρoυ με αλλαγή συμβάσεων από 8ωρο σε 9ωρο. Σε μια σειρά τμήματα που δεν έχουν προκαθορισμένο διάλειμμα, ορίζει μια ώρα διάλειμμα εκτός ωραρίου! Επεκτείνει δηλαδή τον εργάσιμο χρόνο κατά μια ώρα αποκόβοντας το διάλειμμα.

Τη στιγμή που είναι ώριμη η συνθήκη με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας, την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους για τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για τη μείωση των ωρών εργασίας σε 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο χωρίς μειώσεις απολαβών.

Ακριβώς αυτήν την ίδια στιγμή και τι δεν ακούσαμε από τη Διοίκηση και τα παπαγαλάκια της για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: Ότι αυξάνεται το διάλειμμα, ότι όσοι υπογράψουν θα μπορούν να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν, ότι δεν αλλάζει τίποτα και το μέτρο είναι τυπικό… και άλλα φαιδρά. Ενώ από σήμερα έχουν ήδη αρχίσει να «μοιράζουν» τις «νέες» συμβάσεις.

Αύξηση της κερδοφορίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας:

Αυτό είναι το κριτήριο των ομίλων και της κυβέρνησής τους. Ο εργάσιμος χρόνος: Η επιμήκυνσή του, η ενταντικότητα της εργασίας, η «ευελιξία» να εργάζεσαι συνεχώς ακόμα και όταν είσαι εκτός χώρου εργασίας και φυσικά ο μισθός. Όλα αυτά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αυξήσουν την υπεραξία που απομυζούν από τους εργαζόμενους. Όλα τα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και όλα όσα έρχονται με μανία να κατεδαφίσουν δικαιώματα κατεκτημένα με σκληρούς αγώνες, αυτόν το σκοπό έχουν.

Τον πλούτο όμως τον παράγουμε εμείς! Αυτοί οι μέτοχοι και οι διευθυντές είναι άχρηστα παράσιτα!

Όχι μόνο δεν μας επιτρέπεται να τους χαρίσουμε τα δικαιώματά μας, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο, στη ζωή, αντίθετα οφείλουμε να βγούμε μπροστά, να διεκδικήσουμε ΟΛΑ όσα παράγουμε.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται!

Όλοι μαζί γινόμαστε ασπίδα προστασίας για κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την εργοδοσία.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου, κάθε συνδικαλιστή σε αγωνιστικές αποφάσεις.

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε κάθε χώρο δουλειάς να αγωνιστούμε συλλογικά, μέσα από το Συνδικάτο, να δυναμώσουμε τη δική μας ταξική οργάνωση. Μόνο συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, προσλήψεις με σταθερές εργασιακές σχέσεις, κλαδική σύμβαση. Μόνο συλλογικά μπορούμε να αμυνθούμε στην εργοδοτική επίθεση, να αποκρούσουμε την κατάργηση του 8ωρου. Η αποτελεσματικότητά μας, η πετυχημένη οργάνωση της πάλης μας απαιτεί ένα συνολικό πλαίσιο πάλης. Απαιτεί να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο, να συμπορευτούμε με εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να συγκρουστούν με τα μονοπώλια, το κράτος τους, την κυβέρνησή τους, με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ.

Η «Vodafone» δεν μπορεί μονομερώς να επιβάλει την κατάργηση του 8ωρου!

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός