ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «WIND»: Να μη γίνει καμία απόλυση και βλαπτική μεταβολή εργασιακών δικαιωμάτων



Από παλαιότερη κινητοποίηση

Από παλαιότερη κινητοποίηση


Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις στη «WIND» εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη.

Το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει πως «η διοίκηση της «Wind» συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. Οι υπεκφυγές μάλιστα και η κοροϊδία δεν έχουν τελειωμό. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ την προηγούμενη Πέμπτη το Τμήμα Προσωπικού σε συνάντηση διαβεβαίωνε το ΔΣ του σωματείου μας πως δεν πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές γενικά και ειδικότερα στο δίκτυο, αλλά μόνο οι «κλασικές μικροδιορθώσεις», έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα σε κάποια τμήματα και μέσω… διαρροών σε άλλα ότι προχωράνε σε συγχωνεύσεις τμημάτων στο τεχνικό».

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι έγιναν απολύσεις, ενώ τώρα η εργοδοσία επιχειρεί να μη δηλώνονται οι υπερωρίες, συγχωνεύει διευθύνσεις με διαφορετικές λειτουργίες, αρμοδιότητες και αντικείμενο, εντείνοντας την ανησυχία στους εργαζόμενους για επικείμενες απολύσεις.

Το Σωματείο ζητά από τη διοίκηση της εταιρείας να δεσμευτεί γραπτώς για τα παρακάτω:

Πως δε θα υπάρξει καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που εμπλέκονται σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
Πως θα κατοχυρωθεί το επίδομα του stand by όπως προβλεπόταν από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.
Πως δεν θα γίνει καμία απόλυση συναδέλφου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός