ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα ενάντια στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην Ανατολική Αττική



Σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 3 Οκτώβρη στις 19.30 στο Δημαρχείο Κορωπίου, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής για να εκφραστεί η αντίθεση στην προσπάθεια κυβέρνησης και Περιφέρειας να επαναφέρουν τη χωροθέτηση Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων στην Ανατολική Αττική.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Αυτή τη φορά επέλεξαν το Κορωπί και συγκεκριμένα το Νταμάρι του Κυριακού μέσα στη βιομηχανική ζώνη του Κορωπίου.

Επειδή ο τρόπος επιλογής χωροθέτησης, γίνεται από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον ίδιο τρόπο που χωροθετούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στην Κερατέα και στο Γραμματικό, επειδή δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων, επειδή ο σκοπός τους είναι να παραδώσουν τα σκουπίδια στους ιδιώτες, καλούμε το λαό σε συμμετοχή στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο για να μην επιτραπεί, να θεωρήσει η κυβέρνηση ότι αποδεχόμαστε τα σχέδιά της.

Ιδιαίτερα για το χώρο που επέλεξαν έχουμε να πούμε ότι:

Είναι ακατάλληλος ο χώρος γιατί βρίσκεται εντός της βιομηχανικής ζώνης και πλησίον του οικιστικού ιστού με ότι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην βιομηχανική ζώνη αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κορωπίου.
Το είδος των πετρωμάτων (ασβεστολιθικά πετρώματα) που υπάρχουν στον προτεινόμενο χώρο καθιστούν απαγορευτική και ιδιαίτερα επικίνδυνη τη δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων. Η όποια τυχόν διαρροή υπάρξει θα μολύνει ανεπανόρθωτα τον ήδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα.
Τα λατομεία ήταν χώροι που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσαν μία «ανοιχτή πληγή» στην περιοχή, με σημαντικές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, με σοβαρά προβλήματα και επιπτώσεις στους όρους ζωής στην περιοχή, αποτελούσαν μόνιμο παράγοντα υποβάθμισης των όρων ζωής στην περιοχή. Αντί να προχωράει η πλήρης αποκατάσταση τους και η απόδοσή τους στο λαό της περιοχής του Κορωπίου και των Μεσογείων για να καλυφθούν μία σειρά από αυξημένες ανάγκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια διαλέγει τον δρόμο των ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ η πρακτική που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, όπου μέσω της νομοθετικής οδού θέλει να «λήξει» το πρόβλημα, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντολογικές μελέτες, είναι πρακτική επικίνδυνη και απαράδεκτη, είναι λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα υποδομής στην Ανατολική Αττική, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα 99 θύματα, αντί να προχωρήσει την αντιπλυμμηρική και αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, αντί να φτιάξει ένα νοσοκομείο που τόσο έχουμε ανάγκη, έρχεται σε μία επιβαρυμένη περιοχή να την κάνει ακόμα χειρότερη. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός