ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ»: Αταλάντευτα στο πλευρό όλων των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους



Την αταλάντευτη στήριξή της σε όλους τους εργαζόμενους της «Παπαστράτος» εκφράζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» των εργαζομένων στην εταιρεία, με αφορμή το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι την Πέμπτη 4 Οκτώβρη θα συζητηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας η προσφυγή εργαζομένων κατά της εταιρείας «για εξώδικα και επιπλήξεις που έλαβαν στα σπίτια τους και αφορούν τις αξιολογήσεις του 2017 και τις υπογραφές σε πρακτικές και εκπαιδεύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο εργασίας τους».

Στη ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Η ΔΑΣ έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό όλων των συναδέλφων.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας η προσφυγή εργαζομένων κατά της εταιρείας «Παπαστράτος» για εξώδικα και επιπλήξεις που έλαβαν στα σπίτια τους και αφορούν τις αξιολογήσεις του 2017 και τις υπογραφές σε πρακτικές και εκπαιδεύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο εργασίας τους. Στις 20 Σεπτεμβρίου, που είχε οριστεί αρχικά να γίνει η συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Πρόκειται για μια πάγια τακτική της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το νομοθετικό πλαίσιο που έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες, για να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει όποιον εργαζόμενο «τολμά» να διεκδικεί δουλειά με αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα.

Στήριγμα σε αυτή την προσπάθεια είναι στην ουσία η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου που όχι μόνο δεν στηρίζει τους εργαζόμενους, αλλά συμβάλλει με τη στάση της στη λογική ότι «τίποτα δεν αλλάζει», ότι «δεν μπορούμε να πάμε κόντρα με την εταιρεία» κλπ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου ο εκλεγμένος με την ΔΑΣ Κώστας Νικολόπουλος ζήτησε από το προεδρείο να πάρει θέση και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Η απάντηση διά στόματος του προέδρου με περίσσια δόση ειρωνείας ήταν ότι «το σωματείο στηρίζει μόνο τους εργαζόμενους που έχουν δίκαια αιτήματα και θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε και να υπογράψουμε ό,τι μας δίνει η εταιρεία».

Επαληθεύεται για μια ακόμη φορά ποιος είναι ο ρόλος τους, να εξυπηρετούν τις ανάγκες της εργοδοσίας με όλες τους τις δυνάμεις.

Η ΔΑΣ έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό όλων των συναδέλφων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να απομονώσουν την πλειοψηφία του σωματείου που έχει αφήσει ελεύθερο το έδαφος στην εργοδοσία για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων, για να υπάρχει «σιγή νεκροταφείου». Σκοπό έχουν με την περιβόητη ανάπτυξή τους να καταργήσουν στην ουσία θέσεις εργασίας, ειδικότητες, να εντείνουν τις ήδη υπάρχουσες ελαστικές σχέσεις εργασίας, να εντατικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη δουλειά.

Δεν θα τους περάσει!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός