Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Με κινητοποίηση αντέδρασαν στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίαςΑπό τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της «Χαλυβουργικής»

Από τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της «Χαλυβουργικής»


Στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. έως τις 13.30 πραγματοποίησαν την Τετάρτη 17 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα, αντιδρώντας στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, το οποίο εφαρμόζει η εργοδοσία από την 1η Οκτώβρη έως και τις 15 Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό για 15 λεπτά της Εθνικής Οδού, στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα, στο ύψος του εργοστασίου.

Σημειώνεται ότι με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, οι 170 εργαζόμενοι λαμβάνουν μόλις το 60% του μισθού τους, ο οποίος έχει ήδη μειωθεί, ενώ εργάζονται 3 μέρες τη βδομάδα. Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, της διαθεσιμότητας και οι μειώσεις μισθών εφαρμόζονται εδώ και 5 χρόνια, με την εργοδοσία να επικαλείται μείωση της παραγωγής.

Από την πλευρά της η ΔΑΣ «Χαλυβουργικής» διεκδικεί την άμεση αναστολή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 427415Συνολικές αναγνώσεις:
  • 253Αναγνώσεις σήμερα:
  • 228632Συνολικοί επισκέπτες:
  • 172Επισκέπτες σήμερα:
  • 5Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ