ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ: Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες



Aπό την κινητοποίηση

Aπό την κινητοποίηση


Δυναμική κινητοποίηση με σύνθημα «Εκφράζουμε αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου» διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το Εργατικό Κέντρο Σάμου με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, της Επιτροπής Ειρήνης, Συλλόγων Γυναικών, φορέων του λαϊκού κινήματος στο νησί, αλλά και προσφύγων και μεταναστών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πυθαγόρα και αμέσως μετά με συνθήματα όπως «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Ζήτω η φιλία των λαών» και «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού.

«Η αποψινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το Προσφυγικό είναι συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα του πολέμου και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις χώρες τους» τόνισε στην ομιλία της η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, προσθέτοντας ότι «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ενάντια στο κεφάλαιο και τις ορέξεις του».

Παράλληλα κατήγγειλε «την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ και όσων κομμάτων επιδιώκουν «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας», πράγμα που σημαίνει κέρδη για το ντόπιο κεφάλαιο, το οποίο διεκδικεί μερίδιο από την «πίτα» στην περιοχή, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό στους ανταγωνισμούς ακόμη πιο βαθιά, δίνοντας γην και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών». (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Οι εργαζόμενοι απαιτούν εδώ και τώρα τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, καθώς και το κλείσιμο του hot spot της Σάμου, αλλά και των άλλων στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Εκφράζουν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου hot spot στο νησί.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός