ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Εργάτης πέθανε την ώρα εργασίας – Ανακοίνωση της ΔΑΣ



Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου στο Δήμο Αμαρουσίου που πέθανε από παθολογικά αίτια το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Οκτώβρη ενώ δούλευε, εκφράζει η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου.

Η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Άλλος ένας εργάτης έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που πέθανε χθες Δευτέρα το μεσημέρι από παθολογικά αίτια. Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος συμβασιούχος με παράταση, πατέρας τριών παιδιών, που δούλευε ως οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία και ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι δεν αισθάνεται καλά και ότι πάει για λίγο στο αμάξι του. Αποτέλεσμα μετά από λίγο οι συνάδελφοι να τον βρουν νεκρό στη θέση του οδηγού.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η διοίκηση του δήμου έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο δήμο μας αφού με την πολιτική τους συνεχίζουν να θεωρούν κόστος την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή γνωρίζουν όλοι ότι η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Οι προληπτικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο δήμο μας εξακολουθούν να είναι λειψές και τα καρδιογραφήματα θεωρούνται πολυτέλεια. Μαζί με όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανασφάλεια και το άγχος για το αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος επιχειρεί να βάλει χέρι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Να μην τολμήσουν. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση να μην επιτρέψουμε τις ανατροπές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός