ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διακόπηκαν οι εργασίες με ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού διακόπηκαν και σήμερα οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που άρχισαν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή και του «συνδικαλιστικού της Ασφάλειας.

Οι δυνάμεις αυτές επιχείρησαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία χωρίς να έχει γίνει νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.

Στις διαμαρτυρίες της «Εργατικής Ενότητας» ότι πρέπει να συζητηθούν οι περιπτώσεις νοθείας και να προχωρήσει η διαδικασία νομιμοποίησης, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποχώρησαν και πάλι από το Συνέδριο διακόπτοντας τις διαδικασίες.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας», κατήγγειλε τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για τη στάση τους και σημείωσε ότι δεν θέλουν να γίνει συνέδριο, να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση, για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος τους, η στήριξη που προσφέρουν στους εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και για να μην αναδειχθεί ότι υπάρχει διέξοδος, ότι τα συνδικάτα μπορούν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων βάζοντας φρένο στην επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Με την διακήρυξή της η «Εργατική Ενότητα» απευθύνει κάλεσμα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να σταματήσουν αυτήν την κατρακύλα, να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας» στις εκλογές στο ΕΚΘ που πραγματοποιούνται την Κυριακή 11 Νοέμβρη.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός