Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΑΜΕ: Όλοι στην απεργία στις 28 Νοέμβρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ«Ολοι στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια». 

«Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να δώσει βάση στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας θα συνεχιστεί, αφού αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Έρχεται ενισχυμένη επιτροπεία για συνεχείς αξιολογήσεις, στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και περαιτέρω παρεμβάσεων, δηλαδή νέων μέτρων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασική προϋπόθεση για την «ανάπτυξή τους» είναι η μείωση των μισθών, των δικαιωμάτων και ο σφαγιασμός των κοινωνικών παροχών και συντάξεων.

Λένε πως τα μνημόνια τελείωσαν.

Κανένα νόμο όμως των μνημονίων δεν κατάργησαν, αλλά αντίθετα επαναφέρουν με τροπολογία που ψήφισαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, το νόμο Βρούτση της ΝΔ, που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τον κατώτερο μισθό. Αυτός πλέον (ο κατώτερος μισθός) θα καθορίζεται με κριτήριο την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή τα κέρδη.

Έτσι, ο νόμος Βρούτση έγινε τώρα νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου και απέδειξαν ότι όλοι είναι υπηρετικό προσωπικό των μονοπωλιακών ομίλων και του κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Και στον κλάδο μας, στο Σιδηρόδρομο, βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση.

Η «ανάπτυξή τους» είναι οι ιδιωτικοποιήσεις του Σιδηροδρόμου και το ξεπούλημά του. Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ ετοιμάζουν να ιδιωτικοποιήσουν με διάφορους τρόπους τις δραστηριότητες του ΟΣΕ.

Ταυτόχρονα, οι ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπογράφηκαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των εταιρειών για μείωση μισθολογικού κόστους, ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων την «κατάργηση 5ήμερου, 8ωρου, κ.λπ., ενώ δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, π.χ. μπλοκάκια, μαθητές.

Χωρίς ΣΣΕ είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Οι μέχρι τώρα συζητήσεις στο πλαίσιο της «διαπραγμάτευσης» με τον ΟΣΕ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και στον ΟΣΕ, η ΣΣΕ, αν δεν υπάρξουν δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, θα είναι και αυτή στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή λιτότητας και περικοπές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καμία αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να προσπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες – όχι τα κέρδη των λίγων».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα και τη χαμοζωή. Μόνο η δική μας πάλη, μπορεί να ανατρέψει τις σοβαρές αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη για να δυναμώσουμε την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων.

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

ΣΣΕ στον ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γενική ΣΣΕ, με όχι κάτω από 751 ευρώ.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – παραμονή των μαθητών μετά το τέλος της μαθητείας.

Να καταργηθούν τα μπλοκάκια και οι εργαζόμενοι να γίνουν με πρόσληψη τακτικό προσωπικό.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Δημόσια καθολική, υποχρεωτική, Κοινωνική Ασφάλιση.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη για την Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 439702Συνολικές αναγνώσεις:
  • 84Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234981Συνολικοί επισκέπτες:
  • 63Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ