Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας με 4-1 επί του ΠΑΟΚ



Με τον εντυπωσιακότερο τρόπο που θα μπορούσε, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να επιστρέψει στους τίτλους. Οι «πράσινοι» κέρδισαν στον τελικό τον ΠΑΟΚ με το εμφατικό 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής του θριάμβου του Παναθηναϊκού ο Μάρκους Μπέργκ. Ο Σουηδός επιθετικός των πράσινων πέτυχε χατ τρικ και «διέλυσε» την άμυνα του ΠΑΟΚ, που δεν είχε τρόπο να τον αντιμετωπίσει. Από κοντά σε απόδοση και ο Νάνο, που είναι μέσα στα τρια από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και ο Ζέκα με τον Μέντες, αλλά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενόμενου, δεν βρήκε λύση στις πολλές απουσίες που είχε και με εξαίρεση ένα τέταρτο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, δεν μπήκε ποτέ στο ματς.

Νωρίς μπροστά στο σκορ οι «πράσινοι»

Άλλωστε ο Παναθηναϊκός δεν τον άφησε. Μόλις στο 15ο λεπτό, ο Μπέργκ μετά από κόρνερ του Νάνο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Και χρειάστηκε να περάσει περίπου μισή ώρα, για να συνέλθει ο ΠΑΟΚ από την πίεση που συνέχισε να ασκεί ο Παναθηναϊκός. Τότε ήταν που ο Σαλπιγγίδης με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έχασε την μοναδική καλή ευκαιρία του Δικεφάλου να μπει στο ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπέργκ μ’ ένα εντυπωσιακό «πλασέ» εξέθεσε τον Γλύκο και έκανε το 2-0. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά (54’), ο Καρέλης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Νάνο, έκανε το 3-0. Οι αλλαγές που έκανε ο ΠΑΟΚ έφεραν πέναλτι στο 70’ με τον Λίνο να το κερδίζει και τον Βούκιτς να το εκτελεί εύστοχα. Όμως αυτό δεν ήταν αφετηρία αντεπίθεσης, αλλά το γκολ της τιμής. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία για γκολ στην συνέχεια και ο Μπεργκ στο 88’ με τρίτο προσωπικό γκολ, ολοκλήρωσε τον πράσινο θρίαμβο.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Λίνο), Κάτσε, Σκόνδρας (77’ Κουλούρης), Λούκας(55’ Βούκιτς), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ (88’ Πέτριτς), Καρέλης (71’ Ατζαγκούν).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός