ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

28/04/2014

Συνάδελφε, – σσα,
Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, που την Πρωτομαγιά του 1886 πλήρωσαν με τη ζωή τους τον ηρωικό, ταξικό αγώνα τους ενάντια στους καπιταλιστές της εποχής τους, διεκδικώντας μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή για την εργατική τάξη.
Ο αγώνας τους αποτελεί σύμβολο, σταθμό και φάρο αναμμένο που θα φωτίζει πάντοτε τις σκέψεις και τις καρδιές δισεκατομμυρίων εργατών σ’ όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο μέχρι την τελική νίκη.
Σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια και ύστερα από τέτοια επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη, αντί οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τους καρπούς των δικών τους κόπων και του πλούτου που παράγουν, αντιθέτως ζουν με το βραχνά της ανασφάλειας, με αδιάκοπο άγχος για τη ζωή, με κακοπληρωμένη και πιο εντατική εργασία χωρίς δικαιώματα, με ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας και ένα πολύ περιορισμένο σύστημα κοινωνικής φροντίδας.
Σε συνθήκες μάλιστα καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, όπως αυτές στις οποίες ζούμε στη χώρα μας, εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν περάσει στην ανεργία άρα και στην απόλυτη φτώχεια ή την εξαθλίωση.
Κάθε εργαζόμενος ή άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα «τι φταίει;» και η ζωή μας έχει γίνει κόλαση. Και η απάντηση είναι ότι φταίει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα σάπιο, βάρβαρο, εκμεταλλευτικό, ένα σύστημα που «έχει φάει τα ψωμιά του», γι’ αυτό και δημιουργεί κρίσεις ολοένα και πιο πολλές, ολοένα και πιο βαθιές.
Στυλοβάτες αυτού του απάνθρωπου συστήματος είναι από τη μια οι κυβερνήσεις τους και τα κόμματα που τις συγκροτούν.Είναι αυτοί,που θέλουν τον εργαζόμενο να ζει στο σκοτάδι, που τον αποπροσανατολίζουν δημιουργώντας δήθεν «ανεξάρτητα» κόμματα και παρατάξεις, που τον εκβιάζουν και τον τρομοκρατούν, είτε με απολύσεις, είτε με ωμή κατασταλτική βία, που τον εκφοβίζουν με ψευτοδιλήμματα, που του κάνουν πλύση εγκεφάλου μέσα από τα ΜΜΕ.Και από την άλλη ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βρεθεί το κίνημα απροετοίμαστο,διασπασμένο,χωρίς γραμμή σύγκρουσης με κυβέρνηση και εργοδοσία με τους εργαζόμενους να μην εμπιστεύονται τη δύναμη τους.

Συνάδελφε,-σσα, βγάλε συμπέρασμα απ’ την πρόσφατη απεργία στις 9 Απρίλη ενάντια στην ψήφιση νέων αντεργατικών μέτρων.Ποια στάση κράτησαν οι άλλες δυνάμεις;Οι κυβερνητικές παρατάξεις ψήφισαν στάση εργασίας.Οι παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακές, ή ακομμάτιστες, ή της ριζοσπαστικής αριστεράς ψήφισαν είτε απεργία είτε στάση εργασίας.Ποιους από αυτούς είδες στις πύλες να προετοιμάζουν την επιτυχία της απεργίας;Ποιοι από αυτούς έβγαλαν έστω μία ανακοίνωση;Ποιοι συνδικαλιστές ήρθαν απ’το πρωί για περιφρούρηση;Ειδικά στη ΣΤΑΣΥ με το άλλοθι της επιστράτευσης δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια από τα ΔΣ των σωματείων προς την κατεύθυνση σπασίματος της επιστράτευσης.Μόνο στελέχη του ΠΑΜΕ απέργησαν και καλούνται σε απολογία όπως και στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.
Αυτή είναι στάση συνδικαλιστών που μπαίνουν μπροστά και αποτελούν εγγύηση ότι εκφράζουν τα συμφέροντα σου.Οι αγώνες όμως δε γίνονται με εκπροσώπηση,χρειάζεται να ξεπεράσεις όλους αυτούς και να σταθείς ως απεργός απέναντι σε όσους μας ετοιμάζουν χειρότερες μέρες.
Συνάδελφε, -σσα,
το Π.Α.ΜΕ είναι δίπλα σου και σου φωνάζει: ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! Μην αποδέχεσαι τη μοίρα που σου επιφυλάσσουν.
Εμείς, η εργατική τάξη, έχουμε τόση δύναμη που μπορούμε να ανατρέψουμε και το σύστημά τους και τη ζοφερή κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε αυτή τη δύναμή μας.
Εμείς, η εργατική τάξη, «χτίζοντας» τη λαϊκή συμμαχία με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, με τους φτωχούς αγρότες, με τους άλλους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και υπηρεσία, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Συνάδελφε, σπάσε τα δεσμά σου. Κάνε την Πρωτομαγιά του 2014, ημέρα της δικής σου ανάστασης και ελπίδας.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΓΙΑ Σ.Σ.Ε ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
  • ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ 
  • ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. 
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. την 1η ΜΑΗ
στις 10:00 πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ζήτω η 1η Μάη!
Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός