ΔΑΣ-ΟΣΜΕ: Μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας



 

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) είναι απέναντι από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων του κλάδου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΣΜΕ.

Σημειώνει ότι «όπως η κυβέρνηση φέρνει τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες με διαδικασίες fast track, που ιδιωτικοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα βράδυ, έτσι και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, η οποία καλεί σε συνεδρίαση το πολύ 3 φορές το χρόνο, έκανε τη συνεδρίαση με τακτική άψε σβήσε, με μοναδικό στόχο να κλείσει τα οικονομικά και να πάρει λευκή εξουσιοδότηση να διαχειριστεί ο πρόεδρος πρόγραμμα «επιμόρφωσης» των εργαζομένων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομιλών».

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι βασικό ζήτημα της συνεδρίασης ήταν το πρόγραμμα σεμιναρίων «που θέλει να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους πώς θα αποδεχτούν τη σφαγή τους στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση «με την οργανωμένη δράση τους, από τα κάτω, παλεύοντας για συνδικάτα ταξικά, που θα υπερασπίζονται και θα παλεύουν για τα συμφέροντα των εργατών και όχι για τις κυβερνήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός