ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις για τις εργαζόμενες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο



Από τη σημερινή κινητοποίηση στο Παναρκαδικό

Από τη σημερινή κινητοποίηση στο Παναρκαδικό


Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και ΑΕ Αρκαδίας, σχετικά με το θέμα των τεσσάρων εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μετά την κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη στην οποία προχώρησαν μαζί με δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, το Σωματείο επισημαίνει πως υπεύθυνη για το πρόβλημα είναι τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση του Παναρκαδικού που δεν το έχουν λύσει και γι αυτό θα βρεθούν ξανά τη Δευτέρα 31 Δεκέμβρη, στις 10.30 πμ., στο χώρο της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

«Μετά την κινητοποίηση στη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, για την επίλυση του θέματος των τεσσάρων εργαζόμενων που έχουν ανάπηρο στην οικογένειά τους, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεών τους για ένα έτος τουλάχιστον, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση.

Είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση και η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που δεν έχουν λύσει το πρόβλημα έως σήμερα.

Οι συναδέλφισσες δουλεύουν με τις «περίφημες» ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου της κυβέρνησης, τετραωρίτισες για 300 ευρώ! Τις πετούν στο δρόμο μέσα στις γιορτές, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες ανανέωσης των συμβάσεών τους, τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Είναι φανερό ότι η «ανάπτυξή» τους δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Επειδή δεν είναι πολυτέλεια και αναχρονισμός για τον εργαζόμενο να έχει σταθερή δουλεία, και το νοσοκομείο της Τρίπολης είναι ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού απαιτούμε ν’ ανανεωθεί η σύμβαση και στις τέσσερις εργαζόμενες στην προοπτική της πλήρους απασχόλησης και της μονιμοποίησής τους, γιατί είναι δικαίωμά τους και δικαίωμά μας οι εργαζόμενοι να δουλεύουμε με δικαιώματα και να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Αυτό μας το δίκαιο αίτημα δεν εμπλέκεται σε τίποτα με τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ την οποία έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και η οποία θα προχωρήσει κανονικά.

Ενημερώνουμε ότι κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκέμβρη 2018, στις 10.30 το πρωί, θα είμαστε πάλι στο χώρο της Διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 31 του Δεκέμβρη στις 10 πμ. στο υπουργείο Υγείας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός