Κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας και στην Τρίπολη για τις εργαζόμενες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας


Συγκέντρωση με αίτημα την άμεση ανανέωση των συμβάσεων για τις 4 εργαζόμενες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο που απολύονται καθώς η σύμβασή τους λήγει σήμερα 31 Δεκέμβρη, έχοντας η κάθε μια στην οικογένειά της μέλος ΑμΕΑ πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας 31 Δεκέμβρη 2018 στο υπουργείο Υγείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής – Πειραιώς και Νήσων καθώς και οι 4 απολυμένες εργαζόμενες από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Στο πλευρό τους παραβρίσκεται και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθηνών.

Παραμένουν στο ισόγειο του υπουργείου δηλώνοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν λάβουν σήμερα συγκεκριμένη δέσμευση για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων για τις 4 εργαζόμενες του Νοσοκομείου. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Κούδα Σακελαρίου διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και το Νίκο Ράπτη, ειδικό σύμβουλο επί νομικών θεμάτων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Τα δύο στελέχη του υπουργείου αρχικά επικαλέστηκαν διάφορα νομικά κωλύματα, διαδικασίες και επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις απολύσεις. Ωστόσο κάτω από την ανυποχώρητη αγωνιστική στάση των συγκεντρωμένων δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε συνεννοήσεις προκειμένου να απαντήσουν εντός της ημέρας στα αιτήματα της αντιπροσωπείας. Αμέσως μετά κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων, αντιπροσωπεία τους έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Κινητοποίηση και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
Ταυτόχρονα από το πρωί πραγματοποιείται κατάληψη στο γραφείου διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, ενώ στο πλευρό τους είναι και σήμερα, ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βαγγέλης Γούργαρης, υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός