Ζητούν συνάντηση με την υπ. Εργασίας για τις ατομικές συμβάσεις στη «Jumbo»



Πηγή: Eurokinissi


Αίτημα για συνάντηση καταθέτουν προς την υπουργό Εργασίας σωματεία του Εμπορίου με θέμα τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η εργοδοσία της «JUMBO».

Συγκεκριμένα, το αίτημα για συνάντηση καταθέτουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Ιωαννίνων και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας αναφέρουν:

«Η εταιρεία JUMBO από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχει δώσει στους εργαζόμενους για υπογραφή νέες τροποποιητικές συμβάσεις.

Η εργοδοσία απαιτεί την υπογραφή των εργαζομένων σε μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας, στην οποία ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, μετατρέποντας το 5ήμερο σε 6ήμερο, μεταβάλλοντας ακόμα και το ημερήσιο ωράριο εργασίας από συνεχές σε διακεκομμένο, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας.

Η εργοδοσία ασκεί πίεση έμμεσα και άμεσα, «όποιος δεν υπογράψει, θα βρεθεί στα ταμεία του ΟΑΕΔ», στους εργαζόμενους.

Επίσης σε αυτήν τη σύμβαση ο εργαζόμενος καλείται να δηλώσει με την υπογραφή του ότι «έλαβε πλήρη γνώση του ισχύοντος κώδικα δεοντολογίας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς της εργοδότριας εταιρείας, όπως έχει εγκριθεί με αποφάσεις του ΔΣ αυτής», χωρίς να γνωρίζει καν ο εργαζόμενος τι είναι αυτό.

Ζητάμε από την υπουργό άμεσα συνάντηση για αυτήν την εξέλιξη».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός