Συσκέψεις των αγροτικών Συλλόγων για την κλιμάκωση του αγώνα



Σε πολύμορφες δράσεις για την οργάνωση του νέου κύκλου δυναμικών και πανελλαδικά συντονισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχωρούν το επόμενο διάστημα οι αγρότες σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που συνεδρίασε την Παρασκευή 11 Γενάρη αποφάσισε να στηθούν αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα στις 28 Γενάρη.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι προβάλλουν συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, που αφορά στην ίδια την επιβίωσή τους, με αιχμή:

Την αναπλήρωση του εισοδήματος που «χάθηκε» λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι και των ζημιών από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες στην παραγωγή.
Τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.
Τη μείωση του κόστους παραγωγής με πάταξη της αισχροκέρδειας στα αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση των διαφόρων «ειδικών» χαρατσιών.
Τις έγκαιρες, δίκαιες και συνολικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες.
Τη μείωση της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων.
Το σταμάτημα των παρακρατήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και των απειλών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οφειλών τους σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τράπεζα.
Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας συσκέψεις:

Δευτέρα 21 Γενάρη
– Στις 11 π.μ. – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στην πλατεία της Ορεστιάδας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

– Στις 7 μ.μ. – Σύσκεψη μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» στο Μεγαλοχώρι από τους Αγροτικούς Συλλόγους των πρώην δήμων Εστιώτιδας και Πυληναίων.

– Στις 7 μ.μ. – Γενική συνέλευση του Αγροτοκοκτηνοτροφικού Συλλόγου Πλατάνου του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνης στα γραφεία του. Σε εξέλιξη είναι αντίστοιχες διεργασίες ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος των Μελάμπων του δήμου Αγίου Βασιλείου και η Επιτροπή Αγώνα των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων του δήμου Ανωγείων Ρεθύμνης.

Τρίτη 22 Γενάρη
– Στις 7 μ.μ. – Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο παλιό Δημαρχείο στα Πεζά.

Τετάρτη 23 Γενάρη
– Τρακτέρ θα βγουν σήμερα στα χωριά των Φαρσάλων.

– Το μεσημέρι θα γίνει νέα πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη.

– Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καλεί σε σύσκεψη στις 6 μ.μ στο καφενείο «Καραφέρης» στον πεζόδρομο της Ευξεινούπολης.

Πέμπτη 24 Γενάρη
– Στις 6 μ.μ., προγραμματίζεται πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, στα Φάρσαλα, στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Παρασκευή 25 Γενάρη
– Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» συνεχίζει καθημερινά τις περιοδείες στα χωριά και έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση σύσκεψης στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΒΕΤΛΑΝΣ.

– Στις 7 μ.μ. – Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο Τεφέλι.

Δευτέρα 28 Γενάρη
– Στις 11 π.μ., στήσιμο μπλόκου από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» στη διασταύρωση της Νάουσας.

– Στις 11 π.μ. – Συλλαλητήριο με αγροτικά οχήματα θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων τη Δευτέρα 28/1, στη Δημοτική Αγορά.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός