Πορεία με τρακτέρ στη Λάρισα – Το Σάββατο η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μπλόκο της Νίκαιας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Πορεία με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποίησαν στη Λάρισα το απόγευμα της Παρασκευής μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου της Νίκαιας.

Τα μηχανήματα κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα φώτα αναμμένα και κορνάροντας, ενώ από μεγάφωνα ακουγόταν συνθήματα, όπως: «Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει, καλύτερη ζωή θα κατακτήσει», «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, των μονοπωλίων είναι επιταγή», «Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς», «Αγροτιά – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την αγωνιζόμενη αγροτιά ο κόσμος που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι αγρότες μοίρασαν την ανακοίνωση του μπλόκου με την οποία καλούσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τονίζουν ότι ο αντίπαλος είναι κοινός: Η αντιλαϊκή πολιτική. Άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.

Το μπλόκο της Νίκαιας καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στο μπλόκο.

Με τη συμμετοχή τους να δώσουν δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και στην επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα με τα αγροτοδικεία που στήνει την 1η Μάρτη, αλλά και στην προσπάθεια να στήσει το λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» ισχυριζόμενη ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι υπερβολικά.

«Βγήκαμε με τα τρακτέρ στα μπλόκα για την επιβίωσή μας. Για να έχουμε ένα βιώσιμο εισόδημα, με το οποίο οι οικογένειές μας θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Για να μην ξεριζωθούμε από τα χωριά μας, να συνεχίσουμε να παράγουμε» τονίζει το μπλόκο της Νίκαιας προσθέτοντας πως «Παλεύουμε ενάντια στην κερδοσκοπική ασυδοσία και στην αισχροκέρδεια των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων. Διεκδικούμε τιμές για τους παραγωγούς που θα καλύπτουν το υψηλό κόστος παραγωγής και θ’ αφήνουν βιώσιμο εισόδημα. Απαιτούμε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη λαϊκή κατανάλωση».

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς αλλά και την καταδίκη τους στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, εκφράζουν καθημερινά πλήθος σωματείων, Ομοσπονδιών και μαζικών φορέων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός