ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Να μπει τέλος στο απαράδεκτο αντεργατικό καθεστώς στο υπεραστικό ΚΤΕΛ



Τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, για την επίθεση διαρκείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην επιχείρηση, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σημειώνει πως: «Το κράτος τους έχει αναθέσει κατ’ αποκλειστικότητα το δημόσιο οδικό μεταφορικό έργο, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και η εργοδοσία έχει επιβάλει μειώσεις μισθών, μερική απασχόληση, εντατικοποίηση της εργασίας, καθεστώς εκφοβισμού και τιμωρίας εργαζομένων, παραβιάζει συστηματικά όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει και τον ΚΟΚ.

Η ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που του αναθέτουν το γενικό δημόσιο μεταφορικό έργο και η δεύτερη τη μεταφορά των μαθητών, είναι μεγάλη, γιατί ανέχονται αυτή την κατάσταση και δεν παρεμβαίνουν για να τη σταματήσουν.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μαζί με το σωματείο και τους εργαζόμενους, απαιτεί να μπει από την κυβέρνηση, την Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα φρένο σ’ αυτή την αντεργατική επίθεση διαρκείας της εργοδοσίας του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.

Οι εργαζόμενοι στο υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν μπορούν συνεχίσουν να ζουν με τους εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς ουσιαστικά εργασιακά δικαιώματα, με τον συνεχή φόβο και τις προσβολές, με την εντατικοποίηση, τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και την απουσία μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας είναι στο πλευρό του σωματείου και των εργαζόμενων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, για να σπάσουν τον φόβο με την οργάνωσή τους στο σωματείο και τον αγώνα τους, να βάλουμε φρένο στο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που τους επέβαλε η εργοδοσία.

Να διεκδικήσουν πλήρη και σταθερή εργασία, κατάργηση της μερικής και ευκαιριακής απασχόλησης, του καθεστώτος των εφεδρικών οδηγών και των εξευτελιστικών αμοιβών. Άμεση κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και πάνω σ’ αυτό να διεκδικήσουν αυξήσεις.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με ΣΣΕ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Τήρηση του ωραρίου εργασίας και των αναπαύσεων. Καταβολή δεδουλευμένων (άνευ εισπράκτορα και υπερωριών). Να σταματήσουν οι συνεχείς πειθαρχικές ποινές που τους επιβάλλει η εργοδοσία για να τους εξοντώσει οικονομικά και να κάμψει τη δράση των εργαζομένων και του σωματείου τους».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός