Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία«Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία», τονίζει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνει συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος σημειώνει:

«Τα “καλά και συμφέροντα” των πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων ήρθε να διασφαλίσει με πρόσφατη απόφασή του το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειάς του ΣτΕ και κρίνοντας τελικά ως συνταγματική την κατάπτυστη υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με βάση την οποία έχει απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων έως και 32 Κυριακές το χρόνο.

Για μία ακόμα φορά, οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ μένουν έκθετες στα μάτια των συναδέλφων καθώς τότε υπόσχονταν ότι οι προσφυγές στα δικαστήρια θα δώσουν τη «λύση», μακριά από την οργανωμένη πάλη, αφήνοντας τελικά ανενόχλητη την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της. Τον ίδιο ρόλο παίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας που δεν λέει κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα, παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και καλλιεργεί τις ίδιες αυταπάτες περί δικαστικής διεξόδου.

Ξέρουμε καλά ότι ο «ασκός του Αιόλου’ έχει ανοίξει για την κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας. Κερδισμένοι τελικά είναι οι μεγαλέμποροι και όχι οι χιλιάδες συνάδελφοι που φυτοζωούν νυχθημερόν στο μαγαζί τους. Η παραμικρή προσδοκία ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να βοηθήσει και εμάς να βελτιώσουμε τους μειωμένους τζίρους μας προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα. Άλλωστε, ακόμα και την πρόσφατη περίοδο των εορτών με το απελευθερωμένο ωράριο, μόλις το 15% των εμπορικών καταστημάτων κατέγραψαν άνοδο, με την ένδυση – υπόδηση να συνεχίζει την κατρακύλα.

Έχουμε πια πείρα!

Οι κορόνες και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί «επιστροφής στην κανονικότητα» μετά το τέλος των μνημονίων, αποδεικνύονται ωμή κοροϊδία, και ως τέτοια, πρέπει να απαντηθεί από όλους μας.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής του καθενός, αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάσουν τελικά σε δουλειά νύχτα – μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα.

Δεν επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ή τη φυσική μας εξόντωση.

Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν την Κυριακάτικη Αργία

Μόνη απάντηση η οργανωμένη πάλη!

Κανένας μικρέμπορος να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια!

Οργανώνουμε την πάλη μας, μέσα από το σύλλογο.

Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τους εργαζομένους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά τους.

Μόνο αυτό μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα, να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης, διεκδικώντας νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας και την κατάργηση όλων των νόμων που «απελευθερώνουν» το ωράριο.

Παλεύουμε για:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας, με δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού. Επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 632742Συνολικές αναγνώσεις:
  • 263Αναγνώσεις σήμερα:
  • 298487Συνολικοί επισκέπτες:
  • 129Επισκέπτες σήμερα:
  • 3Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ