ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων



Πηγή: Eurokinissi


«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) υπό την καθοδήγηση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ γίνεται το καλύτερο όπλο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σημαδεύοντας τους μεταλλεργάτες και τα δικαιώματά μας», τονίζει η ΔΑΣ Μετάλλου με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας που έγινε αυτή τη βδομάδα.

Συγκεκριμένα η ΔΑΣ επισημαίνει:

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της κατάντιας στην οποία έχουν οδηγήσει την Ομοσπονδία οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Την ώρα που οι εργοδότες στον κλάδο αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των μνημονίων για να επιτεθούν στους μεταλλεργάτες.

Την ώρα που μεγάλες βιομηχανικές μονάδες απαξιώνονται, οδηγούνται στο λουκέτο ή σε διάφορων μορφών εκκαθαρίσεις, που ο ορυκτός πλούτος και μεγάλες παραγωγικές δυνάμεις παραδίδονται σε επίδοξους σωτήρες.

Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να ξέρουν αν θα έχουν δουλειά αύριο το πρωί. Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες αμείβονται με τον εξευτελιστικό κατώτατο μισθό του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, ενώ και το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου έχει υποστεί σοβαρές μειώσεις, ελλείψει και κλαδικής σύμβασης.

Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες καλούνται να δουλεύουν μια ώρα πέραν του ωραρίου απλήρωτοι δήθεν ότι δουλεύουν το διάλειμμά τους…

Αυτή την ώρα η ΠΟΕΜ υπό την καθοδήγηση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ γίνεται το καλύτερο όπλο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σημαδεύοντας τους μεταλλεργάτες και τα δικαιώματά μας.

Αρνούνται και καταψηφίζουν κάθε πρότασή μας για ενιαία και αγωνιστική απάντηση του κλάδου, καταψηφίζουν κάθε πρόταση για αγωνιστική διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης που θα καλυτερεύει τις συνθήκες διαβίωσης των μεταλλεργατών και των οικογενειών μας.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη στάση τους στο ότι ρώτησαν τους προέδρους των σωματείων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Σύρου, στη «Χαλυβουργική», στα ΕΑΣ και στην ΕΑΒ και αφού αυτοί τους είπαν ότι δεν θέλουν καμία κινητοποίηση, τότε σημαίνει ότι και ο κλάδος ολόκληρος δεν θέλει καμία κινητοποίηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο ταγμένοι είναι στο πλευρό των εργοδοτών είναι η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ… Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ με απόφαση ΓΣ και ΔΣ είχαν αίτημα για κλαδική κινητοποίηση στην κατεύθυνση της πρότασής μας. Οι συνδικαλιστές όμως της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που ψήφισαν στη ΛΑΡΚΟ το αίτημα για κλαδική κινητοποίηση, την καταψήφισαν ως μέλη της διοίκησης της ΠΟΕΜ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην τελευταία πανελλαδική απεργία, Σωματεία που ελέγχει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός με απόφαση των ΔΣ δεν απέργησαν. Όταν πρώτα στελέχη αυτών των σωματείων είναι και συνδικαλιστές στην ΠΟΕΜ και είχαν ψηφίσει υπέρ της απεργίας.

Συνάδελφοι, είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Λειτουργούν σαν 5η φάλαγγα πολεμώντας στο πλευρό των εργοδοτών. Απομονώστε τους παντού, κάντε τους ξένο σώμα στο κίνημα όπως ακριβώς τους αξίζει…

Η ΔΑΣ, τα ταξικά Σωματεία, δεσμευόμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα μπούμε μπροστά να ενημερώσουμε όλους τους εργαζομένους στον κλάδο και να οργανώσουμε από κοινού μαζί τους την πάλη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Όλοι μαζί σαν εργατική τάξη απέναντι και σε σύγκρουση με την τάξη των αφεντικών και των παρατρεχάμενών τους σε κόμματα και συνδικάτα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός