Όχι στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ του Μετρό στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας



<<Όχι στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ του ΜΕΤΡΟ στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας>>, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως αναφέρει, «με απόφαση της Διοίκησης της «Αττικό Μετρό» δόθηκε με ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία η εγκατάσταση συστήματος ελεγχομένης στάθμευσης στο οικόπεδο της Δουκίσσης Πλακεντίας, που χρησιμοποιείται τόσα χρόνια ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης». Επίσης, συνεχίζει, «ο σχεδιασμός της «Αττικό Μετρό» περιλαμβάνει την ανέγερση εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία, εμβαδού 6.000 τ.μ.». Αυτό, σημειώνει, «θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με ένα ακόμη χαράτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα τα οποία θα προκληθούν από την αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις γύρω περιοχές».

«Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση»» αναφέρει τα εξής:

«Οι διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων που βρέθηκαν στη Διοίκηση του δήμου τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστιες διότι δεν διεκδίκησαν, ούτε καν ασχολήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης στις περιοχές γύρω από τους σταθμούς του μετρό με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων αλλά και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων εργαζομένων που χρησιμοποιούν το μετρό για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την περίοδο των πολύχρονων αγώνων για τις επιπτώσεις της περιφερειακής Υμηττού, των μεγάλων υπερτοπικών αξόνων και το σχεδιασμό των νέων σταθμών του μετρό, θέταμε το ζήτημα της τεράστιας κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της πόλης. Επανειλημμένα τοποθετηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς, διεκδικήσαμε λύσεις με τις προτάσεις μας.

Η Διοίκηση Σταθόπουλου, παρακολουθεί άφωνη τις επιλογές των υπουργείων της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Με τη στάση της βάζει αντικειμενικά πλάτη στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων, θα έδινε προτεραιότητα στη δημιουργία χώρων στάθμευσης τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές και δεν θα άφηνε την «Αττικό Μετρό» να φορτώσει με ένα ακόμη χαράτσι τα λαϊκά στρώματα που είναι ήδη φορτωμένα με διάφορους φόρους, τεράστια τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα. Είναι υποκρισία το όψιμο ενδιαφέρον της, τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, για το πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Παρασκευής αντιμετωπίζοντας το θέμα από την πλευρά των λαϊκών αναγκών, τονίζει ότι η μετακίνηση και η στάθμευση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβαρύνουν κι άλλο τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους της πόλης μας. Ο εργαζόμενος λαός της πόλης μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να σκεφτεί ποιος ωφελείται από αυτό το μέτρο, όταν δεν υπάρχουν δωρεάν δημοτικοί χώροι στάθμευσης. Όταν τα λεωφορεία του ΟΑΣ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Παρασκευής απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλεί το λαό της πόλης να υψώσει τοίχος αντίστασης σε κάθετι που του δυσχεραίνει τη ζωή, στα νέα βάρη που του φορτώνει η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση και τα μονοπώλια. Να προβληματιστεί από την πείρα του και να ενισχύσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που αδιάλειπτα παλεύει για την προάσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παραδοθεί ο χώρος για δωρεάν στάθμευση στους κατοίκους.

Δημιουργία δωρεάν χώρων στάθμευσης και μετεπιβίβασης με δαπάνες της εταιρείας του Μετρό.

Μέτρα για τον περιορισμό της διερχόμενης υπερτοπικής κίνησης. Διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων με απαλλοτρίωση και διαμόρφωσή τους. Δενδροφύτευση στο χώρο γύρω από το Μετρό και στην ευρύτερη περιοχή.

Απαιτούμε και διεκδικούμε δημόσιες συγκοινωνίες. Είμαστε αντίθετοι στην κάθε μορφή ιδιωτικοποίησής τους».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός