Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΣΜΕ



ΑΘΗΝΑ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2019

Σε φερέφωνο της κυβέρνησης έχει μετατρέψει την Ο.Σ.Μ.Ε. η πλειοψηφία, (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ) με κύριο υπεύθυνο τον πρόεδρο.

Πάει παρέα η πλειοψηφία της ομοσπονδίας με την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ, και ενόψει του συνέδριου στη Καλαμάτα.

Πρώτα έδωσε δημόσια -με δελτίο τύπου- συγχαρητήρια στον υπουργό μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη για το νόμο 4568/18, το νόμο που διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που παραδίδει εργαζομένους και υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στη συνέχεια μετέτρεψε το ετήσιο γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας σε προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως καλεσμένο και κύριο ομιλητή τον υφυπουργό εργασίας ή πιο σωστά της εργοδοσίας.

Ήρθε να μιλήσει ο υφυπουργός σε ένα κλάδο που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ εργασιακής εκμετάλλευσης , που έχουν καταπατηθεί στον κλάδο όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα. Οδηγός απολύθηκε γιατί μετά από 21 ώρες δουλειάς έπεσε για ύπνο και δεν συνέχισε την οδήγηση όπως ζητούσε ο εργοδότης, ενώ στα ΚΤΕΛ έχουν στήσει βιομηχανία απολύσεων.

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ομοσπονδίας για τη νέα του θέση, του συμβούλου του υπουργού εργασίας.

Η άριστη συνεργασία εργοδοσίας, κυβέρνησης, εργοδοτικών συνδικαλιστών είναι καθημερινό φαινόμενο στους χώρους δουλειάς.

Με νέα ανακοίνωση πρόκληση για τους εργαζομένους στηρίζει τη νέα κυβερνητική απάτη για τον κατώτατο μισθό, λέγοντας ότι η ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου είναι το σημαντικότερο γεγονός της δεκαετίας(!!) για τους εργαζομένους και ότι σηματοδοτεί το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και επιτροπείας που θα λειτουργήσει ως δυναμικό αναπτυξιακό μετρό !!!!

Η ομοσπονδία λειτουργεί ως τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της αντιλαϊκής πολιτικής, δίνει διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση, ότι ο νέος εργοδοτικός συνδικαλισμός κάνει την βρόμικη δουλειά καλύτερα από τον παλιό και οι δυο μαζί στηρίζουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική όποια κυβέρνηση και αν την εφαρμόζει.

Η πραγματικότητα όμως για τους εργαζομένους είναι ότι με το νόμο , Βρούτση ΝΔ – Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ «μπαίνουν στο γύψο» οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και ο εκάστοτε υπουργός θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με βάση την εξασφάλιση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Με αυτό το νόμο, όπως αυξάνεται για μερικά ευρώ ο κατώτατος μισθός, εξίσου εύκολα θα μπορεί να μειωθεί, αν αυτό υπαγορεύσουν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για αυτό η κυβέρνηση καταργεί τη διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού από τη συλλογική διεκδίκηση και διαπραγμάτευση των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο που με τον νόμο αυτό συμφωνούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αφού αυτοί τον ψήφισαν άλλωστε , αλλά και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική «σου παίρνω 10 σου δίνω 1», αφού το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και όσα θα έρθουν το επόμενο διάστημα, όπως η μείωση του αφορολόγητου, θα εξανεμίσουν την όποια αύξηση και στην τσέπη του μισθωτού θα μείνουν μόλις 25,44 ευρώ!

Για αυτήν την άθλια εξέλιξη βγάζει ανακοίνωση η Ο.Σ.Μ.Ε. και μιλάει με θράσος για δικαίωση των εργαζομένων.

Δεν λέει κουβέντα για τους 700 και πλέον μνημονιακούς νόμους που παραμένουν, για τις μειώσεις μισθών στο κλάδο που ξεπερνάνε το 40%. 

Αρνείται πεισματικά την πρόταση της ΔΑΣ να πάρει πρωτοβουλία για σύγκληση γενικού συμβουλίου με θέμα την οργάνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης ενώ δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος.

Καλούμε τους εργαζομένους αλλά και κάθε τίμιο συνδικαλιστή που δίνει καθημερινά μάχη απέναντι στην εργοδοσία και στον νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό να τους γυρίσει την πλάτη να συσπειρωθεί με το ταξικό κίνημα.

Το παραμύθι της κυβέρνησης με την στήριξη των κυβερνητικών εργοδοτικών συνδικαλιστών να μη περάσει.

Οργάνωση και αγώνας σε όλη την Ελλάδα για να ανατρέψουμε την εργασιακή σκλαβιά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 EYΡΟ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Δ.Α.Σ-Ο.Σ.Μ.Ε.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός