Σε 8 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε καθαρίστρια, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μητέρα 13 παιδιών



Φωτό αρχείου Σε 8 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε καθαρίστρια, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μητέρα 13 παιδιών, επειδή προκειμένου να εργαστεί, στην αίτηση που υπέβαλε το 2001, άλλαξε τη χρονολογία αποφοίτησής της από το Δημοτικό κατά ένα χρόνο!

Η 50χρονη πολύτεκνη μητέρα, μετά από έλεγχο που έγινε το 2015, οδηγήθηκε σε δίκη. Το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων της επέβαλε την παραπάνω απαράδεκτη ποινή. Η εργαζόμενη δικάστηκε ερήμην, καθώς ενώ αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα και της είχε τοποθετηθεί απινιδωτής, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της για αναβολή.

Σημειώνεται ότι από τα 13 παιδιά της εργαζόμενης, τα τέσσερα είναι ανήλικα, ενώ από τα εννέα ενήλικα τα οκτώ είναι άνεργα… Σήμερα, η εργαζόμενη καθαρίστρια ζει στην Πρέβεζα, από όπου καθημερινά μεταβαίνει στα Γιάννενα για την εργασία της και περιμένει να εκδικαστεί η έφεσή της στις 5/3/2019.

Πρόκειται για το δεύτερο κραυγαλέο κρούσμα που βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά την περιπέτεια της καθαρίστριας από το Βόλο, καθώς με βάση το αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο που διατηρείται άθικτο και με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, φορτώνονται βαριές καταδίκες σε εργαζόμενους που παλεύουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους…

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός