Υδατοσφαίριση: Πρωταθλητής στην Α1 Γυναικών ο Ολυμπιακός



Η ομάδα του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 Γυναικών στην υδατοσφαίριση, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, στον καθοριστικό πέμπτο τελικό των πλέι οφ, επικράτησε με 10-7 στα πέναλτι της Βουλιαγμένης στο Λαιμό και με 3-2 νίκες πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Ήταν το 5ο πρωτάθλημα που κατακτά η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης των ερυθρολεύκων.

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν μοιρασμένος. Οι ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 4-2 στο δεύτερο. Οι αθλήτριες της Βουλιαγμένης έκαναν τη μεγάλη επιστροφή στο τρίτο οκτάλεπτο που έκλεισε ισόπαλο 5-5 ενώ και η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με ισόπαλο σκορ (6-6).

Στα πέναλτι πρωταγωνίστρια γι’ άλλη μια φορά ήταν η γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία με δύο αποκρούσεις έδωσε τη δυνατότητα στις συμπαίκτριές της να «γράψουν» το 4-1 που τους έδωσε και τον τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 3-1, 1-1

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λιόση): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη 1, Ντάσιου, Πρωτόπαπα, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου 2, Β. Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 2, Ζοφώλη, Μαυρωτά, Βαρελίδη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Χ. Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Ελ. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδακη, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μ. Πλευρίτου 3, Μπούικα 1, Μ. Βασιλακοπούλου, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Αγγ. Βασιλακοπούλου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός