Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ



Χρειάστηκε να περιμένει 12 χρόνια αλλά και 120 λεπτά, για να μπορέσει η Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίσει ξανά την κατάκτηση ενός Τσάμπιονς Λιγκ (ή κυπέλλου πρωταθλητριών), στον τελικό που έγινε στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας.

Οι Μερένχες κέρδισαν στην παράταση με 4-1 την σκληροτράχηλη συμπολίτισσα Ατλέτικο και κατέκτησαν το περιβόητο δέκατο κύπελλο πρωταθλητριών. Έτσι έγιναν η μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό κατακτήσεων.

Για να φτάσει πάντως η Ρεάλ σ’ αυτό το τρόπαιο, χρειάστηκε να σκοράρει με κεφαλιά ο Σέρχιο Ράμος στο 94ο λεπτό και να ισοφαρίσει στέλνοντας το ματς στην παράταση. Ακριβώς όπως έγινε πριν από 40 χρόνια, όταν και πάλι σε αντίστοιχο τελικό η Ατλέτικο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Χρειάστηκε επίσης η Ατλέτικο να χάσει μόλις στο 9ολεπτό τον Ντιέγκο Κόστα που αποδείχθηκε πως πιέστηκε για να παίξει παρόλο που ήταν ανέτοιμος. Παρόλα αυτά, οι Ροχιμπλάνκος είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Γκοντίν. Αλλά η Ρεάλ μίλησε στο τέλος. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και στην παράταση που η Ατλέτικο είχε μείνει από δυνάμεις, έκανε πάρτι. Πρώτα ο Μπέιλ με κεφαλιά, μετά ο Μαρσέλο με σουτ και τέλος ο Ρονάλντο με πέναλτι, διαμόρφωσαν το εμφατικό 4-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Κοεντράο (59’ Μαρσέλο), Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Κεντίρα (59’ Ίσκο), Ντι Μαρία, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (79’ Μοράτα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Πέπε, Ιγιαραμέντι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Φελίπε Λουίς (83’ Αλντερβάιρελντ), Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66’ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9’ λ.τ. Αντριάν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αρανθούμπια, Σουάρεθ, Ντιέγκο, Ροντρίγκεθ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ντα Λουζ»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός