ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Συνέδριο ΟΙΥΕ για λίγους και εκλεκτούς με αποκλεισμούς των πραγματικών αντιπροσώπων των εργαζομένων



Την εργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που προχωρά σε νέες μεθοδεύσεις για να αποκλείσει τους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την εργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία, μετά τους μπράβους-ποινικούς που έφερε στο Συνέδριο-φιάσκο επιχειρώντας να επιβάλει «μαϊμού» αντιπροσώπους-εργοδότες, τώρα προχωράει σε νέες μεθοδεύσεις, ώστε να αποκλείσει τους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων και να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ της, καλώντας σε συνέδριο εργάσιμες ημέρες, χωρίς να ενημερώνει για τίποτα, χωρίς να καλύπτει τα έξοδα των αντιπροσώπων, παρά μόνο των δικών της, των ανθρώπων της εργοδοσίας!

Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Σωματείου μας, καθώς ουδέποτε μας ενημέρωσαν επίσημα για τις λεπτομέρειες της δεύτερης σύγκλησης (έξοδα, ώρα έναρξης κ.λπ.) και δεν μας ενημέρωσαν καθόλου για την τρίτη σύγκληση (αν θα γίνει, πότε θα γίνει, πού θα γίνει, τι θα γίνει με τα έξοδα κ.λπ.) Παράλληλα, ουδέποτε μας ενημέρωσαν για την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για εφορευτική επιτροπή. Και όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια της προσπάθειάς τους να μην φτάσουν καν οι αντιπρόσωποι του Σωματείου μας στην πρώτη σύγκληση, βγάζοντας εισιτήρια με «λάθος» ημερομηνίες και εξαναγκάζοντάς μας να πληρώσουμε από την τσέπη μας για να πάρουμε μέρος στο συνέδριο, χωρίς μέχρι σήμερα να μας έχουν επιστρέψει αυτά τα χρήματα, παρά το γεγονός ότι εκ των υστέρων αναγνώρισαν το «λάθος» τους.

Ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος στην προσπάθειά τους να βάλουν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα, μέσα στην Ομοσπονδία! Αν νομίζουν όμως ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Να ξεμπερδεύουμε με τους ανθρώπους της εργοδοσίας, μέσα στα Σωματεία!

Πριν την Καλαμάτα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Caravel» την Τρίτη 12 Μάρτη!

Έξω από τα Σωματεία, η εργοδοσία!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός