ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τη στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας



Τη στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταγγέλλει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ με αφορμή την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Μάρτη δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση που υπογραφόταν από τα σωματεία: «Παμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων», «Ελαιοχρωματιστές», «Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ», η οποία κατήγγειλε το ΠΑΜΕ, υιοθετώντας όλα τα αισχρά επιχειρήματα που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες.

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «ενορχηστρωτής αυτής της ανακοίνωσης είναι ο Γ. Κανέλλης, στέλεχος της ΛΑΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας» και προσθέτει ότι «για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ούτε καν συνεδρίασαν τα ΔΣ των σωματείων που υπογράφουν».

Επισημαίνει ότι «το στέλεχος της ΛΑΕ, κατά τα άλλα «αριστερός», αντί να καταδικάσει τη νοθεία που εξελίσσεται μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με την επιβολή νόθων αντιπροσώπων, την προσπάθεια της εργοδοσίας να έχει φυσική παρουσία μέσα στο Συνέδριο, τις δυνάμεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν τα πάντα ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εδώ και καιρό αποκαλύπτουν και εμποδίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αυτή είναι η κατρακύλα της ΛΑΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που συνδιοικεί τόσα χρόνια με τη ΝΔ στο ΕΚ Καλαμάτας. Στηρίζει το σχέδιο εργοδοσίας – μηχανισμών για αλλοίωση των συσχετισμών με στόχο η ΓΣΕΕ να παραμείνει στήριγμα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων. Μάλιστα παίρνει και συγκεκριμένο καταμερισμό, δίνοντας «αριστερό άλλοθι»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός