ΔΑΣ ΓΣΕΕ: Καταγγελία προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για τις παρατυπίες ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ



Τις σοβαρές παρατυπίες ενόψει του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, πριν καν την επίσημη έναρξή του, καταγγέλλουν προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, σε αντίθεση με τη γνωστή θέση του Συλλόγου σας, περί διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου από τον Δικηγορικό Σύλλογο του τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που εκπροσωπούν δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, καταγγέλλουμε τις σοβαρές παρατυπίες ενόψει του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, πριν καν την επίσημη έναρξή του:

1. Mε βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους αντιπροσώπους, σήμερα και από τις 9 το πρωί, θα έπρεπε να πιστοποιούνται οι σύνεδροι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή, όμως, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες, που είναι και οι μόνες αρμόδιες για την ταυτοποίηση και τη χορήγηση των καρτών σε όσους αντιπροσώπους έχουν ήδη νομιμοποιηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

2. Την ίδια στιγμή παρουσιάζονται φαινόμενα που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με διανομές καρτών αντιπροσώπων στα δωμάτια, αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες, με διπλές και τριπλές κάρτες αντιπροσώπων προς κάθε «ενδιαφερόμενο», που κυκλοφορούν και διανέμονται παντού, που υπονομεύουν εξαρχής κάθε έννοια νομιμότητας και διαφάνειας στη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Με τις αθρόες εκτυπώσεις και διανομές καρτών, νόθοι αντιπρόσωποι, εργοδότες και πλήθος άλλοι παρανόμως εκλεγμένοι «αντιπρόσωποι», που επίσημα έχουμε καταγγείλει ως παράταξη, παρανόμως χρίζονται εκ των προτέρων «αντιπρόσωποι» του Συνεδρίου, πριν καν αποφασίσει το μόνο αρμόδιο για τον σκοπό αυτό όργανο, που είναι το ίδιο το Σώμα των Συνέδρων, καταπατώντας κάθε συλλογική διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, αλλά και το ίδιο το καταστατικό της ΓΣΕΕ.

Τα όσα καταγγέλλουμε ανωτέρω είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των παρατυπιών και των παρανομιών που έχουν ήδη ξεκινήσει ενόψει του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας πως επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ένα ακόμα συνέδριο-παρωδία, συνέδριο μηχανισμών, νόθων και εργοδοτών!!!

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, επιβάλλεται ο Σύλλογός σας να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή του Συνεδρίου και των συμμετεχόντων σε αυτό συνέδρων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός