Μέσα στα σωματεία φτιάχνετε καριέρες να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!



«Επιτέλους εμφανίστηκαν… μέσω ανακοίνωσης, ύστερα από 4 μέρες και σε μια σπάνια στιγμή της ύπαρξης τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις φαντομάδες, αυτές που έχουν στρογγυλοκάτσει στο σβέρκο χιλιάδων εργαζομένων με τη μορφή νόθων αντιπροσώπων και διαμορφώνουν στη ΓΣΕΕ ψεύτικους συσχετισμούς», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργατοπατέρες, οι οποίοι εμφανίζουν ονόματα συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν κάνει όργια νοθείας. Το ΠΑΜΕ προσθέτει ότι οι οργανώσεις «αυτές που απουσιάζουν από τους αγώνες των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά ως δια μαγείας εμφανίζονται με πολλούς αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΓΣΕΕ».

Τονίζει ακόμα ότι:

«Χωρίς ίχνος τσίπας, η γνωστή κάστα των εργατοπατέρων που συνέβαλε όσο κανείς για να υλοποιηθούν τρία μνημόνια, εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι και να φτωχοποιηθούν οι εργαζόμενοι, εμφανίστηκε ως τιμητής των συνδικάτων.

Θυμίζουμε στους εργαζόμενους τα εξής :

Για τους αντιπροσώπους που εκλέγονται από Εργατικά Κέντρα:

Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Στα Εργατικά Κέντρα Αργολίδας και Έδεσσας, δεν υπάρχουν πρακτικά αρχαιρεσιών για κανένα σωματείο στα οικεία πρωτοδικεία.

Στους Εργάτες γης στη Βέροια, φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες…

Στο Σωματείο Κονσερβοποιίας της Βέροιας, φέρεται να ψήφισαν 3.525, χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία στα πρακτικά, παρά μόνο ονοματεπώνυμα.

Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας, η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών.

Το Εργατικό Κέντρο Διδυμοτείχου είναι εκπρόθεσμο 2 μήνες, ενώ παρουσίασε κι αυτό αύξηση ψηφισάντων κατά 255%.

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Χειριστών στην Ευρυτανία είναι εκπρόθεσμα.

Στη Θεσσαλονίκη οι Φύλακες – Νυχτοφύλακες ψήφισαν χωρίς Δικαστικό Αντιπρόσωπο, ενώ το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020!

Στην Καβάλα, τα Σωματεία Οικοδόμων Ελευθερούπολης, Ιδιωτικοί Χρυσούπολης Νέστου, και Σωματείο Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, είναι εκπρόθεσμα.

Στην Καλαμπάκα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Στον ίδιο Νομό, τα Σωματεία Χειριστών και Καθαριστριών είναι εκπρόθεσμα. Μάλιστα, των Χειριστών αποκλείστηκε από την οικεία Ομοσπονδία για νοθεία. Επίσης το Σωματείο εργαζομένων «Α. Μιχαηλίδης» που στο Εργατικό Κέντρο παρουσιάζει να ψήφισαν 803, στην Ομοσπονδία Καπνεργατοϋπαλλήλων, παρουσιάζει να ψήφισαν 287. Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς»!

Στην Κοζάνη, τα Σωματεία «Σπάρτακος», Σούπερ Μάρκετ και των Βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών είναι εκπρόθεσμα. Στην ίδια περιοχή ιδρύθηκε Σύλλογος Ανέργων (!!) και Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφέρειας, στο οποίο φέρεται να ψήφισαν 650. Στο ίδιο Σωματείο, ψήφισε και εκλέχτηκε αντιπρόσωπος εργαζόμενος της ΔΕΗ, που είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Μέσα από αυτό το Εργατικό Κέντρο ψήφισαν για τη ΓΣΕΕ οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Αν. Κρήτης, που ψήφισαν και μέσω της Ομοσπονδίας τους. Στον ίδιο Νομό το Σωματείο εργαζομένων στους Δήμους Αγ. Νικολάου και το σωματείο Οικοδόμων στον Αγ. Νικόλαο είναι εκπρόθεσμα. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν.

Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Στη Φλώρινα ,επίσης, πολλά Σωματεία είναι εκπρόθεσμα.

Δεν γράφουν μέλος της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Για τους αντιπροσώπους που εκλέγονται από Ομοσπονδίες:

Η Ομοσπονδία ΟΜΥΠΑΕ (Security κλπ) έχει ανύπαρκτα σωματεία και στα υπόλοιπα που υπάρχουν, έχουν εκατοντάδες διπλοψηφίες.

Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες), ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία, ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί), υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Για το Σωματείο Οδηγών Αθήνας – Πειραιά και περιχώρων, δεν υπάρχουν έγγραφα στο Πρωτοδικείο. Το Σωματείο εργαζομένων Θεσπρωτίας είναι ανύπαρκτο στο Πρωτοδικείο από το 2008. Η δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010.

Στη ΓΕΝΟΠ – ΚΗΕ υπάρχουν 2 εκπρόθεσμα σωματεία.

Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.

Στην Ομοσπονδία των Ηλεκτρολόγων, το σωματείο από το οποίο εκλέγεται ο πρόεδρος, είναι εκπρόθεσμο.

Στην Ομοσπονδία των Θυρωρών, οι αντιπρόσωποι δεν προέκυψαν από εκλογική διαδικασία αλλά από διορισμό δικαστηρίου.

Στην ΠΝΟ οι αρχαιρεσίες δεν γίνονται με το νόμο 1264. Στην Ομοσπονδία υπάρχουν πολλά σωματεία-φαντάσματα.

Η ΟΣΕΤΥΠ (Καζίνο) έχει αντιπρόσωπο τον γνωστό εργοδότη – συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο.

Στην ΟΦΕ (φορτοεκφορτωτές) οι αρχαιρεσίες δεν γίνονται με το νόμο 1264.

Στην ΟΕΧΒΕ (Χημική Βιομηχανία) το Σωματείο βαριάς βιομηχανίας στην Ομοσπονδία παρουσιάζει 930 ψηφίσαντες, ενώ στο ΕΚΑ 300. Το σωματείο της ΖΑΝΑΕ είναι 9 μήνες εκπρόθεσμο.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι περιμένουν τρεις μέρες από το πρωί ως το βράδυ, να ξεκινήσει το συνέδριο. Δεν ήρθαν εδώ για να τρωγωπίνουν και να κάνουν πολυήμερες διακοπές με τα λεφτά των εργαζομένων, όπως κάνει αυτό το άθλιο και σάπιο τμήμα της συνδικαλιστικής μαφίας. Δεν ήρθαν στην Καλαμάτα για να λιάζονται στα πολυτελή ξενοδοχεία και στις πισίνες που οι εργαζόμενοι δε θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απ’ έξω. Σήμερα δεν τελείωσε τίποτα!

Ξεκίνα μια ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για να σπάσει ,επιτέλους, το απόστημα που διώχνει τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.

Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά.»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός