Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: «Όχι» στο «Εκπτωτικό Χωριό» Σπάτων για λειτουργία τις ΚυριακέςΑπό κινητοποίηση στο «Εκπτωτικό Χωριό» ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας

Από κινητοποίηση στο «Εκπτωτικό Χωριό» ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας


Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα στο «Εκπτωτικό Χωριό» των Σπάτων δεν θα λειτουργούν κατά τις Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από το νόμο 4177/2013 που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η εταιρεία «Mc Arthur Glen Ελλάς» και μια ακόμη εταιρεία που διατηρεί κατάστημα στο «Εκπτωτικό Χωριό» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στη θέση Γιαλού και ζητούσαν να ακυρωθεί η παράλειψη των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών να εντάξουν τα εμπορικά καταστήματα του «Εκπτωτικού Χωριού» στην κατηγορία εκείνη που επιτρέπει τη λειτουργία τους κατά τις Κυριακές από τον Μάη έως τον Οκτώβρη κάθε έτους, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013. Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι με τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές θα αυξανόταν ο κύκλος των εργασιών τους, όπως θα αυξάνονταν και τα κέρδη τους.

Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 535/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση ακύρωσης. Τρεις σύμβουλοι υποστήριξαν ότι η εξαίρεση του «Εκπτωτικού Χωριού» αντίκειται στο Σύνταγμα, σε συνδυασμό με την 105 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας περί εβδομαδιαίας ανάπαυσης και τον αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630554Συνολικές αναγνώσεις:
  • 317Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297582Συνολικοί επισκέπτες:
  • 135Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ