Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΔΑΣ ΟΑΣΑ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ                                                                                                                                       20/3/2019

Εντείνονται οι προσπάθειες των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, με κατεύθυνση την ενημέρωση των εργαζομένων για την κατάσταση και τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Κατάσταση που έχει να κάνει με τον εκφυλισμό των διαδικασιών, μέ νόθους αντιπροσώπους από ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα με τη συνδικαλιστική μαφία να ηγείται αυτών των ενεργειών.

Με περιοδείες, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις, τα στελέχη του ταξικού κινήματος και στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, ανοίγουν τη συζήτηση για το τι συνδικάτα θέλουμε. Συνδικάτα εργατών και όχι εργοδοτών.

Πρωτοκλασάτα στελέχη και συνοδοιπόροι του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε Παναγόπουλου, του εργοδότη Καραγεωργόπουλου και της ομάδας Βασιλόπουλου των ιδιωτικών υπαλλήλων, βρίσκονται ανάμεσά μας και είναι εκλεγμένοι σε σωματεία των Αστικών Συγκοινωνιών.

Πηγαινοέρχονται στους χώρους δουλειάς ενημερώνουν τάχα τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, κατηγορώντας τις ταξικές δυνάμεις ότι δήθεν δεν τους αφήνουν να κάνουν συνέδριο.

Έχουν την ίδια ευθύνη, ανήκουν στην ίδια ηγετική ομάδα της συνδικαλιστικής μαφίας που λυμαίνεται τα δίκια της εργατικής τάξης της χώρας.

Είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες χέρι-χέρι με την εργοδοσία στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Εκλέγουν εργοδότες, διευθυντές, ως εκπρόσωπους εργαζομένων, με εκβιασμούς, τρομοκρατία, απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των εργαζομένων για δουλειά και μεροκάματο, δημιουργώντας τεράστια σεντόνια ψηφοδέλτια. Εκφυλίζουν ακόμα και τις διαδικασίες που το αστικό πολιτικό τους σύστημα έχει διαμορφώσει για την εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις στην αστική συγκοινωνία δεν είναι κάτι ξεχωριστό ,η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι απόρροια της συνδικαλιστικής πρακτικής αυτών των πλειοψηφιών.

Οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση δικαιωμάτων ,η εντατικοποίηση της δουλειάς, το ρουσφέτι, τα λαμόγια είναι δικά τους αποτελέσματα κι έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Οι ταξικές δυνάμεις του χώρου των αστικών συγκοινωνιών, συμπορεύονται με τους ταξικούς συντρόφους τους και συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Δηλώνουμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον αυτόν τον εκφυλισμό να σαπίσει και εμάς τους ίδιους .

Εδώ και τώρα ανοίγουμε δρόμο για γενικές συνελεύσεις για να πάρουν το λόγο οι εργάτες να διεκδικήσουν δουλειά με δικαιώματα, αύξηση στους μισθούς μείωση ωραρίου, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, επαναφορά των επαγγελμάτων στο βαρύ ανθυγιεινό που έχουν αποχαρακτηριστεί, και ένταξη νέων επαγγελμάτων στο βαρύ ανθυγιεινό.

Να παλέψουμε από κοινού εργάτες και συνδικάτα για κρατική αστική συγκοινωνία, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των αντεργατικών νόμων, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία ,ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουνε τεράστιες ευθύνες και είναι οι βασικοί αιμοδότες του καπιταλισμού.

Δεν περνάνε πλέον τα ψέματά τους, δεν περνάνε τα ψέμματα των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Τα κόμματα αυτά, ψηφίζουν στο κοινοβούλιο της αντεργατικούς νόμους και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΜΕΤΑ, ΕΑΣ διάφοροι “ανένταχτοι” τάχα αριστεροί και “ανεξάρτητοι” βάζουν πλάτη, με αισχρές δικαιολογίες με θράσος και εκβιασμούς να γίνουν πράξη αυτοί οι νόμοι που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης τους χώρους δουλειάς, για ενιαία συνδικάτα σε ταξικη και αγωνιστική κατεύθυνση.

Συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του ΠΑΜΕ εντασσόμαστε στις επιτροπές αγώνα στα αμαξοστάσια.

Στα σωματεία που έχουν το επόμενο διάστημα εκλογικές αναμετρήσεις ψηφίζουμε και στηρίζουμε τη ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Παλεύουμε για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 691746Συνολικές αναγνώσεις:
  • 166Αναγνώσεις σήμερα:
  • 322767Συνολικοί επισκέπτες:
  • 108Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ