ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

Αθήνα,  17/05/2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & Δ/ΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο.ΣΥ Α.Ε
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΠΟΡΩΝ
κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κοινοποίηση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

Θέμα : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, την 14/5/2013 ενημερωθήκαμε από Συνδικαλιστές ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ίσως όχι μόνο, είχαν μισθοδοσία διαφορετική του συνόλου των εργαζομένων στην εταιρεία.

Επειδή :
1. δεν υπάρχει υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε
2. δεν εκδίδεται έγγραφη μηνιαία μισθοδοσία
3. επί της ουσίας εφαρμόζεται ενιαίο μισθολόγιο, κακώς δόθηκαν χρήματα σε συνδικαλιστές και μάλιστα παραπάνω από το σύνολο των εργαζομένων.
4. οι συνδικαλιστές δεν αποτελούν ξεχωριστή ομάδα
θεωρούμε, ότι η ενέργεια αυτή, είτε έγινε σε συνεννόηση με Συνδικαλιστές του χώρου, είτε είναι μονομερή ενέργεια δική σας, εκ των πραγμάτων είναι προβοκατόρικη.

Είναι ευθεία επίθεση στην ενότητα των εργαζομένων του κλάδου, πισώπλατο χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση καθώς και στην φερεγγυότητα των συνδικαλιστών.

Απαιτούμε :

• Την άμεση παρακράτηση των χρημάτων που έχουν δοθεί παραπάνω σε οποιονδήποτε συνδικαλιστή και πρωτίστως στους συνδικαλιστές της ΔΑΣ
• Την άμεση απομάκρυνση του υπεύθυνου εντολέα για αυτήν την ενέργεια όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Τα ήθη και έθιμα συνδικαλιστικοπολιτικών παιχνιδιών που τσουβαλιάζουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές στην λογική ΄΄όλοι είναι λαμόγια΄΄, δεν μπορούν να ακουμπήσουν τους ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ του ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Α.Σ ΟΑΣΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΣΗΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός