ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ Π.Ε.Ι.



Original2

 

27/06/2013

ΓΙΑ ΤΑ Π.Ε.Ι.

Συνάδελφοι-σσες
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγεί ιδεολογικά τους εργαζόμενους για λογαριασμό των μονοπωλίων δεν αφήνει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη.
Ο λόγος για τα Π.Ε.Ι. όπου μέσα από την υποχρεωτική πιστοποίηση επαγγελματικής ικανότητας, εξελίσσεται ένα σεμινάριο υποταγής των εργαζομένων. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οφείλουμε να εργαζόμαστε ελαστικά ωράρια εννιά ως δέκα ώρες ξεχνώντας οριστικά τον σταθερό χρόνο εργασίας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ανάπαυση παραχωρείται για λόγους οδικής ασφάλειας και όχι γιατί κάθε εργαζόμενος χρειάζεται ελεύθερο χρόνο ώστε να ικανοποιεί τις βιολογικές, πνευματικές ,και κοινωνικές του ανάγκες. Δικαίωμα που κατακτήθηκε με την πάλη των εργατών.
Μαθαίνουμε για την συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ και την υποχρέωση να συνεργαζόμαστε με τις αρχές της καπιταλιστικής συμμαχίας ,της Ε.Ε. που τόσα δεινά έχει επιφέρει στους λαούς της Ευρώπης.
Συνάδελφοι απορρίψτε το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας.
Απαιτείται η εργατική τάξη και ειδικότερα ο κλάδος να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα απόκρουσης των όποιων σχεδιασμών έχουν για επιβολή ελαστικών ωραρίων, μείωση αναπαύσεων, κανονικών αδειών, εκτάκτων ρεπό, κατάργηση αργιών. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει τέτοια ζητήματα είναι βέβαιο ότι σύντομα θα μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης μαζί και οτιδήποτε άλλο θεωρούν ως εμπόδιο στην προσπάθεια τους να λειτουργήσουν οι αστικές συγκοινωνίες με κριτήριο το κόστος, με όλο και περισσότερο εμπορευματοποιημένο χαρακτήρα μακριά από τις ανάγκες τόσο των εργατών επιβατών όσο και των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ Π.Ε.Ι.
Ενισχύουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Α/Σ.
Οργανώνουμε την πάλη υπεράσπισης των εργατικών κατακτήσεων.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΩΝ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός