Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Υπόμνημα στο ΔΣΑ για τον ρόλο των δικαστικών αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕΠρος τον πρόεδρο του Δ.Σ.Α., κ. Δημήτρη Βερβεσό
και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Κοινοποίηση προς τους δικηγόρους που θα διορισθούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στο επικείμενο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
Αθήνα, 21/3/2019

Μετά την πραγματοποιηθείσα σήμερα μεταξύ μας συνάντηση, θέλουμε και εγγράφως να θέσουμε υπόψη σας το κρίσιμο για εμάς θέμα της τήρησης του νόμου και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. κατά τις διαδικασίες του επικείμενου Συνεδρίου της, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Παναγόπουλου θα λάβει χώρα στις 4/4/2019, σε άγνωστο για εμάς τόπο και με άγνωστη για εμάς χρονική διάρκεια.


Ενδεικτικά και μόνο επισημαίνουμε, με βάση και τα όσα έλαβαν χώρα –κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού- τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα, ότι:

– η κάρτα αντιπροσώπου πρέπει να χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια για τον σκοπό αυτό όργανα και επιτροπές της ΓΣΕΕ, αφού προηγηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας και μόνον στους αντιπροσώπους για τους οποίους δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις, όπως ορίζει το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε.

– το μητρώο μελών –κατά τα ανωτέρω- συμπεριλαμβάνει καταρχάς μόνο τους αντιπροσώπους εκείνους που έχουν λάβει αυτοπροσώπως, σύννομα και καταστατικά την κάρτα αντιπροσώπου, δηλαδή εκείνους για τους οποίους δεν εκκρεμούν ενστάσεις και έχει προηγηθεί ταυτοπροσωπία τους

– το Συνέδριο (Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων) δηλαδή, συγκροτείται καταρχάς από τους αντιπροσώπους για την εκλογή και συμμετοχή των οποίων δεν έχει υποβληθεί αντίρρηση και οι οποίοι -και μόνον αυτοί- καλούνται να αποφασίσουν για την συμμετοχή στο Συνέδριο των αντιπροσώπων για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις. Αυτονοήτως, οι τελευταίοι δεν πρέπει να λάβουν κάρτα αντιπροσώπου, ούτε βεβαίως να συμπεριληφθούν στο μητρώο μελών, πριν την σχετική απόφαση επί της συμμετοχής τους ή μη στο Συνέδριο από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου

– οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που η εκλογή τους έλαβε χώρα κατά παράβαση του νόμου και των οικείων διατάξεων του καταστατικού, όπως βεβαίως και οι αντιπρόσωποι που έχουν εργοδοτική ιδιότητα, πρέπει να αποκλεισθούν, ώστε να διασφαλιστεί η εν γένει τήρηση του καταστατικού και του νόμου κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα διατασσόμενα από τον νόμο και το καταστατικό και βεβαίως να απέχουν από κάθε πράξη ή παράλειψη που θα καταδεικνύει, θα αφήνει υπόνοιες ή έστω θα γεννά ερωτηματικά για τυχόν μεροληπτική στάση τους σε θέσεις και απόψεις παρατάξεων, παραγόντων κλ.π.

Ζητάμε –επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας- να θέσετε υπόψη των δικαστικών αντιπροσώπων που θα διορίσετε την παραπάνω θέση μας, που άλλωστε συνιστά το αδιαπραγμάτευτο καθήκον τους.

Για την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και τους αντιπροσώπους της στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε.
και αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
ΓΙΩΤΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630570Συνολικές αναγνώσεις:
  • 333Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297588Συνολικοί επισκέπτες:
  • 141Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ