Αρνούνται ότι συμφώνησαν στη «στήριξη Καραγεωργόπουλου» μέλη ΔΣ και εργαζόμενοι σωματείων



Μέλη ΔΣ και εργαζόμενοι Σωματείων, τα οποία εμφανίζονται να υπογράφουν στη λίστα των σωματείων που επικαλείται ο εργοδότης Καραγεωργόπουλος ότι τον στηρίζουν, αρνούνται ότι υπέγραψαν και εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΠΣΕΣΟ) εμφανίζεται στη λίστα των σωματείων. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) που είναι μέλη του ΠΣΕΣΟ έστειλαν επιστολή προς το ΔΣ του Σωματείου τους το οποίο κοινοποιούν στους επικεφαλής των παρατάξεων του ΕΚΑ και καταγγέλλουν τα εξής:

«Με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να δηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το ότι χρησιμοποιείται η επωνυμία του Σωματείου μας κάτω από παραταξιακό κείμενο που αφορά συνδικαλιστές και όχι εργαζόμενους μέλη του σωματείου.

Με έκπληξή μας, σε e-mail που έστειλε παράταξη της Ο.Ι.Υ.Ε διαπιστώνουμε ότι το ΠΣΕΣΟ συνυπογράφει κείμενο στήριξης συνδικαλιστικής δράσης συγκεκριμένου συνδικαλιστή.

Επισημαίνουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις που είχε πρόβλημα λειτουργίας το ΕΚΑ (2013: χωρίς Προεδρείο και εμείς πέντε μήνες απλήρωτοι, 2016: διορισμό Διοίκησης) ουδέποτε διανοηθήκαμε να εμπλέξουμε το Σωματείο μας σε διαπαραταξιακές διαμάχες.

Εμείς, ως εργαζόμενοι σε συνδικαλιστική οργάνωση, εκφράζουμε την πάγια θέση μας ότι δεν έχουμε λόγο συλλογικής έκφρασης έναντι των παρατάξεων, πολύ δε μάλλον όταν οι εκλογικές διαδικασίες στο Σωματείο μας γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Επειδή, προφανώς, η κρίση στην ΓΣΕΕ κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο, κατά την γνώμη μας, η θέση του ΠΣΕΣΟ δεν μπορεί να είναι άλλη από την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ και το Ν. 1264/82».

Επιπλέον, σε δήλωσή τους, οι Μανούσος Μανουσογιάννης και Γρηγόρης Σταυρουλάκης , μέλη της διοίκησης του σωματείου «Σύνδεσμος Λογιστών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ρεθύμνης», σημειώνουν:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση υποστήριξης του σωματείου “Σύνδεσμος Λογιστών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου”, που εδρεύει στο Ρέθυμνο, προς το πρόσωπο του εργοδότη συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου, με ημερομηνία 21 Μάρτη 2019.

Ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του σωματείου, ουδέποτε κληθήκαμε σε συνεδρίαση με το συγκεκριμένο ή άλλο θέμα εδώ και αρκετούς μήνες, ούτε βεβαίως με τον οποιοδήποτε τρόπο ενημερωθήκαμε για κάτι σχετικό είτε από την πρόεδρο είτε από τον γραμματέα του ΔΣ.

Μας προξενεί, μάλιστα, εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλες οι παρόμοιες ανακοινώσεις του σωματείου δίνονται για δημοσίευση στον τοπικό τύπο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, τέτοια ανακοίνωση δεν έχουμε εντοπίσει στα τοπικά ΜΜΕ και όπως πληροφορούμαστε, δεν τους έχει διαβιβαστεί μέχρι την ώρα αυτή (3.00΄ μμ).

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με την πρόεδρο του σωματείου για περισσότερες πληροφορίες, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Είναι, επομένως, σαφές ότι ανακοίνωση του σωματείου μας με τις νόμιμες διαδικασίες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπήρξε».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός