ΔΑΣ ΟΑΣΑ Όλοι στην αυριανή εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ



  Στις 10 π.μ., στην επισκευαστική βάση στο αμαξοστάσιο του Ρέντη

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο πρέπει να ανατραπεί, δεν πάει άλλο.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας.

Τώρα, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την οργάνωση της πάλης του κλάδου μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της διορισμένης διοίκησης της εταιρείας ΟΣΥ ΑΕ και τους ανθρώπους τους στο σωματείο μας, τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – «Αριστερή Ενότητα και Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και την υπόγεια δράση των μαντρόσκυλων της εργοδοσίας της ΧΑ, για να διεκδικήσουμε ασφαλείς – σύγχρονες – φτηνές αστικές συγκοινωνίες για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Ενώ η ΣΣ Εργασίας έχει λήξει από το 2014, έχουν επιβληθεί δραματικές μειώσεις, φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, εντατικοποίηση της δουλειάς, σκληρή καθημερινότητα με εργατικά ατυχήματα, αντιαπεργιακός νόμος που στέκει ως δαμόκλεια σπάθη για τον εκφοβισμό των εργαζομένων, παροπλισμός του 40% του ενεργού στόλου, μείωση συγκοινωνιακού έργου, κλείσιμο του μεγαλύτερου αμαξοστασίου του Ελληνικού, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, η πλειοψηφούσα παράταξη με απαράδεκτες εκφυλιστικές ενέργειες σε αυτή τη φάση όξυνσης όλων των προβλημάτων μας θέτει την αποχώρηση από την ΟΣΜΕ, διευκολύνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων. Οι εξελίξεις στον κλάδο μας και γενικότερα, φέρνουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τη στήριξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΠΑΣΟΚ, των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις αστικές συγκοινωνίες και των εκπροσώπων τους – τα τσιράκια τους που λειτουργούν με εκφυλιστικές – νόθες διαδικασίες με τη φυσική παρουσία και των εργοδοτών στα συνδικάτα και όρους «συνδικαλιστικής μαφίας», στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα και στη ΓΣΕΕ, για την ενσωμάτωση των εργαζομένων στη στρατηγική του κεφαλαίου, για το χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δημαγωγικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περί «δίκαιης ανάπτυξης», για την «επαναφορά στην κανονικότητα», την επιλογή του «μικρότερου κακού» γιατί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου και πάνω από 500 μνημονιακοί νόμοι στοχεύουν στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, κομμάτι – κομμάτι παραχώρηση του δικτύου και των υποδομών των αστικών συγκοινωνιών στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Η παράταξη ΠΑΣΚΕ – ΕΝΙΑΙΟ γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έχουν τεράστιες ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις στον τεχνικό κλάδο της εταιρείας.

Το ΔΣ Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ στο πλαίσιο του «κοινωνικού εταιρισμού» αναλώθηκε σε συναντήσεις στα υπουργικά γραφεία, προβάλλοντας την καταστροφική επιλογή του «μικρότερου κακού», δημιουργώντας προσδοκίες, παρόπλισε τους εργαζόμενους και όταν κάτω από την πίεση που άσκησαν οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ με τους εργαζόμενους για κινητοποιήσεις αυτοί υπονόμευαν τους απεργιακούς αγώνες του κλάδου μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Η Γενική Συνέλευση πρέπει να γίνει βήμα καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της κυβέρνησης – επιχειρηματικών ομίλων και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ο οποίος έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους της αστικής συγκοινωνίας. Ενώ με νόμους, τροπολογίες, διατάξεις μειώνουν την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ταυτόχρονα δίνουν ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στον κλάδο μας και γενικότερα στην ΟΣΜΕ, στο ΕΚ Αθήνας, στη ΓΣΕΕ γενικότερα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η παράταξη ΠΑΣΚΕ – ΕΝΙΑΙΟ ουσιαστικά έβαλε πλάτη ώστε να περάσουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο εκφυλισμός, συνάδελφοι, του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι γνώρισμα μόνο των δικών μας σωματείων στην αστική συγκοινωνία. Ο εκφυλισμός, η σαπίλα των συνδικάτων που πλειοψηφούν οι παρατάξεις των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει διαστάσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ακόμα και όταν αποφασίζουν κάποια κινητοποίηση κάτω από την πίεση των εργαζομένων, σπέρνουν τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, την αναποτελεσματικότητα των αγώνων που οι ίδιοι με τη στάση τους υπονομεύουν, με τη συμμετοχή τους μέσα από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας και του αστικού κράτους. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός εκλέγει στα συνδικαλιστικά όργανα των εργατικών συνδικάτων στελέχη – διευθυντές επιχειρήσεων όπως σε σούπερ μάρκετ και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο τη σαπίλα τους ώστε να εκλέγονται ακόμα και απευθείας οι ίδιοι οι εργοδότες όπως ο Καραγεωργόπουλος με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ και εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος είναι και εργοδότης με εμπλοκή σε τέσσερις ΑΕ.

Εξίσου τεράστια ευθύνη έχουν οι πλειοψηφίες στα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου μας, όπως και το δικό μας, από τα οποία εκλέγονται αντιπρόσωποι που στέλνουμε στη ΓΣΕΕ και στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτήν τη σαπίλα!

Είναι οι ίδιοι, ακολουθούν την ίδια γραμμή, είτε εργοδότες εκλεγμένοι στα συνδικάτα είτε εργοδοτικοί εκλεγμένοι ακολουθούν τη γραμμή υποταγής, συνθηκολόγησης, παραίτησης από τη ταξική πάλη, τα δίκαια της εργατικής τάξης.

Είναι γραμμή που διευκολύνει τους επιχειρηματίες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, είναι η γραμμή του κεφαλαίου.

Αυτή η γραμμή συντρίβει τα δικαιώματά μας, τους μισθούς μας, αυτή η γραμμή αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, αυτή η γραμμή φτωχαίνει τη ζωή μας, αυτή η γραμμή μας τσακίζει.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μπουν στη μάχη για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, για μια καλύτερη ζωή, για να μπορούμε να γυρνάμε στο σπίτι το μεσημέρι με χαμόγελο, να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας και τους συναδέλφους με ψηλά το κεφάλι ότι ο αγώνας θα φέρει τη ΝΙΚΗ, την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας ότι αυτός ο αγώνας ανοίγει το δρόμο για το δικαίωμα στη δουλειά, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής, για τη λαϊκή ευημερία.

Να μην τσακιζόμαστε στην καθημερινότητα με ατυχήματα. Να πάψουμε να ανεχόμαστε το διευθυντικό δικαίωμα, το κυνήγι. Να σταματήσουμε εμείς το ρουσφετολογικό παιχνίδι που γίνεται σε όλη τη διάρκεια της τριετίας, φαινόμενο που φουντώνει παραμονές των εκλογών.

Να δώσουμε απάντηση στον εκφυλισμό της διαδικασίας των εκλογών στο σωματείο μας με τα ψηφοδέλτια σεντόνια, καταργώντας ακόμα και αυτό το «μεγάλο δημοκρατικό» δικαίωμα όπως το λένε η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, το ΜΕΤΑ και λοιποί δήθεν ανεξάρτητοι, της μυστικής ψηφοφορίας!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε συνάδελφο, τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή, που ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν ανέχεται αυτή τη σαπίλα και τον εκφυλισμό, να συμπορευτεί με τις ταξικές δυνάμεις για την ισχυροποίηση του σωματείου, την αλλαγή των συσχετισμών ώστε να γίνει υπόθεση δική μας η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Να παλέψουμε για:

– Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

– Επέκταση και εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

– Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50-55 στα ΒΑΕ για γυναίκες και άνδρες.

– Μείωση του ωραρίου σε 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

– Επιχορήγηση των αστικών συγκοινωνιών 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Υποχρεωτικά ζευγάρια, κανένας μόνος του σε δουλειά.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός