ΜΕΝΙΔΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής της λαϊκής οικογένειας (VIDEO)



Δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία και φορείς του Μενιδίου και Άνω Λιοσίων ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, με υποβάθμιση της ζωής τους, φτώχεια, ανεργία, πλημμύρες και χωματερές.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο δημαρχείο Αχαρνών χαιρέτισαν ο Μάρκος Αλεξίου πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, ο Παναγιώτης Γάκιας πρόεδρος του παραρτήματος Οικοδόμων Μενιδίου – Φυλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη μάχη των ταξικών σωματείων ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία που θέλει να επιβάλλει τους εργοδότες και τους εργατοπατέρες εργατικό κίνημα, ο Ιάσονας Καπλάνης πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαρνών και η Ειρήνη Τουμάση πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου κατοίκων Λαθέας.

Ακολούθησε πορεία όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τον λαό, φτώχεια ανεργία και σκουπιδαριό», «Κυβέρνηση, δημάρχοι και περιφερειάρχες, φορτώνουν με χωματερές του λαού τις πλάτες», «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου» και «Τα κέρδη και η φτώχεια γεννάνε τη μαφία, όλοι στον αγώνα για άλλη κοινωνία».

Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο Φυλής όπου χαιρέτισε η Χριστίνα Στύλιου, πρόεδρος του παραρτήματος ΕΣΥΝ Μενιδίου – Φυλής, η οποία αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν οι νέοι των συγκεκριμένων περιοχών και η Αλέκα Σμυρλή πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γ’ Ενιαίου Λυκείου Άνω Λιοσίων, που κατήγγειλε προβλήματα στα σχολεία με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Βασίλης Τοπαλιανίδης υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, ο Νίκος Ζαπάντης υποψήφιος δήμαρχος Φυλής και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάνος Τραβασάρος, Ρούλα Τριγάζη, Αγγελική Παπαδάτου και Δημήτρης Τσουμπρής εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των συγκεντρωμένων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός