ΔΑΣ ΟΑΣΑ( Η.Λ.Π.Α.Π) :ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ



ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ          2019

Συνάδελφοι ισσες, ο κουρνιαχτός που σηκώνεται γύρω από την επικαιροποιηση του καταστατικού, εντάσσεται στην συνολικότερη προσπάθεια των υποταγμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων να θολώσουν τα νερά και να ξεστρατισουν τους εργαζόμενους από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, απο τις επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ ΣΥΡΙΖΑ των οποίων οι νόμοι έχουν τσακίσει εργατικά, ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα μας.
Ύστερα από την ολομέτωπη επίθεση που δεχθήκαμε και η οποία συνεχίζεται στον κλάδο, επιχειρούν να ντύσουν μια ανεπαίσθητη τροποποίηση ως ιστορική, κρύβοντας ουσιαστικά τον λόγο που γίνεται και δεν είναι άλλος από την μεταξύ τους μικροσυνδικαλιστική αντιπαράθεση για το ποιός θα έχει τον έλεγχο της ομοσπονδίας, ποιός θα υπογράψει ΣΣΕ μειώσεων, βάζοντας διασπαστικά διλλήματα στους εργαζόμενους.
Δε λένε κουβέντα για την κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ που η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε, κουβέντα για διεκδίκηση κι ανάκτηση απωλειών.
Για την ιστορία η Ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, γεννήθηκε στα χρόνια της δικτατορίας από την ανάγκη να αποτινάξουν οι τότε συνάδελφοί μας τον εργοδοτικό και συμβιβασμένο συνδικαλισμό που υπονόμευε τις ζωές

τους. Κατάργησαν ένα σωματείο ( τροχιοδρομικών,ιδρυθηκε το 1911) που απαξιώθηκε και εκφυλίστηκε και προχώρησαν στην ίδρυση ένος ταξικού αγωνιστικού σωματείου που θα διεκδικούσε καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, καλύτερα μεροκάματα.
Σε μια σκοτεινή εποχή, που τα πάντα τα έσκιαζε η φοβέρα,οι συλλήψεις και οι εξορίες ανασυντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες και προχώρησαν σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή, εκείνη να καταργήσουν ένα σωματείο 60 χρόνων και να συγκροτήσουν ένα νέο που θα ανταποκρινόταν στις πραγματικές τους ανάγκες.
Ετσι και σήμερα οι ανάγκες απαιτούν ανασύνταξη και ταξική ενότητα, δεν έχουμε περιθώρια για κατακερματισμό δυνάμεων με δεκάδες σωματεία σφραγίδες, αδύναμα, άμαζα. Η επίθεση είναι τέτοιας έντασης που όλες μας οι προσπάθειες είναι ανάγκη να συγκλίνουν στην ενότητα σε ταξική κι αγωνιστική κατεύθυνση.
Δεν χωράει κανενός είδους συντεχνιακού συνδικαλισμού που τροφοδοτεί τη διάσπαση.
Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν ένα συνδικάτο στην ΟΣΥ που να εμπνέει ,να τους εκφράζει ενιαία,να αγωνίζεται ,να συσπειρώνει ,να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι οικογένειές μας. Αυτό ίσως να λεγόταν ιστορική στιγμή, σίγουρα θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση , θα ήταν κάτι προοδευτικό.

Συνάδελφοι-ισσες παρά το πρωτόγνωρο, δυο Γενικές Συνελέυσεις την ίδια μέρα που καταδεικνύει, το πως αντιλαμβάνονται τα δημοκρατικά σωματεία, την ενημέρωση της βάσης και την συμμετοχή της στις αποφάσεις (καταψηφίστηκε η πρόταση της ΔΑΣ για διεξαγωγή πρώτα της τακτικής συνέλευσης και σε διάστημα 2 εβδομάδων η καταστατική, ωστε να ενημερωθούν εκτενώς οι συνάδελφοι για τις αλλαγές).

Ολοι πρέπει να είμαστε εκεί απο τις 10.30 το πρωί, να προετοιμαστούν και να πάρουν το λόγο περισσότεροι συνάδελφοι, να απαιτήσουμε συνδικάτα εργατικά που θα βάζουν μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13.30

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ  ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός